fbpx

Blog

29 december 2020

2020

Ja, wat zal ik eens zeggen over 2020. Het woord corona kun je waarschijnlijk niet meer horen.
Dit virus heeft voor iedereen gezorgd voor een heel ander jaar dan verwacht.
Ik heb er hele gemengde gevoelens bij. Enerzijds zie ik hele mooie dingen gebeuren. Mensen worden creatief en innovatief. Anderszijds zie ik leed, eenzaamheid, ziekte en ontstaan van meer psychische problemen.

Wat deed het piepvirus met mij.

Als ik het op mezelf betrek merk ik dat er wat meer rust zit in mijn weekenden. Dit vind ik prettig.
Maar er heerst ook wel een constant onzeker gevoel in mij. Vooral de onduidelijkheid op wat gaat komen vind ik lastig. Zeker ten aanzien van mijn bedrijf. Want als ik in quarantaine/of dicht moet heb ik geen inkomen. Dat zorgt toch voor wat extra onrust.
Ondanks dat ik zelf niet zo bang ben voor het virus ben ik wel heel voorzichtig. Want ik heb aan mezelf gemerkt dat ze me veel mogen afnemen (evenementen, concerten, feesten, verjaardagen) maar neem me niet mijn werk/bedrijf af. Ik ben absoluut geen huismus en heb die uitdaging van mijn werk gewoon nodig. Dat is me in het voorjaar nog extra duidelijk geworden.
Ik had me eigenlijk voorgenomen om het niet over dat piepvirus te hebben in dit blog maar het is gewoon onvermijdelijk met zo’n raar jaar.

Gezondheid

Mijn man heeft corona gehad. Ik heb naast hem gelegen en het niet gekregen.
Enerzijds vind ik dit heel bijzonder. Hoe kan dit met zo’n besmettelijk virus?
Anderzijds weet ik ook dat het gewoon aan het immuunsysteem ligt en een gezonde leefstijl heb. Ik eet voldoende groenten en fruit, eet niet teveel koolhydraten, beweeg redelijk veel (in de buitenlucht) en ik slik voedingssupplementen die mijn weerstand dat laatste zetje geven.

Hoe ging mijn eten in 2020

Ik wilde in 2020 eigenlijk mijn laatste 5 kilo van de zwangerschap eraf. Dit is niet helemaal gelukt. Ik heb zelf veel uitgeprobeerd ten aanzien van voeding. Vasten, koolhydraatarm bakken, groene week en bewegen. Ook heb ik mezelf uitgedaagd om te kijken of mijn eetbuien over zijn en hoe ik reageer op suiker.
Ik weet nu heel goed hoe mijn lichaam reageert op suiker en ben zelfs op een punt beland dat ik geen normale chocolade meer lust. Ik vind het echt niet meer lekker. Mijn man en vriendinnen vielen van hun stoel toen ik dit vertelde. Ikzelf trouwens ook 😉
Ook schiet ik met negatieve emoties echt niet meer in een eetbui. Erg fijn!
Mijn bloedsuiker stabiliseren zodat ik niet meer de hele dag door honger heb, was ook een hele belangrijke stap.
Alhoewel ik nog niet helemaal tevreden ben met mijn gewicht ben ik wel heel tevreden over de ontwikkelingen rondom mijn eetpatroon. Ik ben er nog meer van overtuigd geraakt dat de mindset heel veel doet in het eetpatroon. Erin geloven en ontspannen zijn de sleutelwoorden mijns inziens. En dan komt de rest vanzelf.

Nog meer coaching gericht op emotie-eten in 2021

Doordat ik zelf steeds meer besefte dat ikzelf geen eetbuien meer heb, voel ik steeds sterker dat ik me nog meer wil gaan richten op emotie-eten. Ik zie zoveel vrouwen worstelen met op gewicht blijven doordat ze emotie’s dempen met eten. Ik zie dan frustratie, schaamte, schuldgevoel, verdriet en  zelfmedelijden. Ik ben van nature een gevoelsmens en een zorgzame redder. Dit doet me dus heel veel en wil meer mensen (met mijn eigen ervaring en opleiding) met deze gevoelens helpen.
In 2021 ga ik dan ook mijn website herzien en me richten op emotie-eten, een online groepsprogramma ontwikkelen en individuele coaching pakketten “van dempen naar genieten’’.
Ik zet dit hier extra neer zodat ik me eraan ga houden want dit is een hele spannende stap en uit mijn comfort zone.
Welke stap buiten de comfortzone ga jij zetten in 2021?

Tips