fbpx

Blog

21 augustus 2020

Angelique (48) Ik vind het koolhydraat eten nu “gewoon”

Sinds mijn pubertijd heb ik al aanleg om zwaarder te worden.
Heb vaak gelijnd. Dit lukt me op zich altijd wel, maar heb het nooit lang vol kunnen houden.
Viel altijd weer terug in mijn “ oude patroon” . In de zomer van 2018 was ik toch wel echt veel te zwaar. Ik had er echt last van. Het was een hete zomer toen en ik had gewoon mijn benen door van het tegen elkaar schuren. Maar weer eens begonnen met afvallen, maar dit ging  echt traag, waardoor ik weer snel terugviel. In december 2019 zag ik het verhaal van Els (ook een PowerSlimmer) en toen ging echt de knop om.

Heb meteen een afspraak gemaakt en ben vol goede moed na de kerstdagen begonnen. En met snel resultaat. Na nog geen half jaar was ik prima op gewicht (-20 kg) en genoot (en geniet nog steeds) van de vele complimenten die ik krijg.

Vanaf juni 2019 zit ik al op gewicht.  Dit lukt me prima.  Ik betrapte me er laatst op, toen iemand mij vroeg hoe ik nu op gewicht blijf, dat ik antwoorde dat ik door de week “gewoon” eet en in het weekend gerust een keer snoep en een lekker frietje met alles erop en eraan eet.
Ik vind het koolhydraat eten dus “gewoon” . Dan ben ik ver zat toch?
Ik beweeg ook wat meer. Ben nu een dik jaar aan het fietsen naar mijn werk.
Fiets dus ruim 40 km. op een dag. Weliswaar elektrisch, maar moet toch fietsen. Heb dus nu veel meer beweging dan eerst. Dat scheelt natuurlijk ook wel in het op gewicht blijven.

Op een gegeven moment weet je wel wat je kan eten. Een keertje lekker uit eten kan best en een zak borrelnootjes in het weekend is ook wel aan mij besteed. Op maandag pakken we de draad weer op.
Het is belangrijk om je gewoontes ECHT te veranderen. Je hebt wel LEVENSLANG. Afvallen en dan stoppen, dat werkt niet. Bij niemand niet.

Ik hou nog steeds contact met Maaike en ongeveer 1x per half jaar ga ik even wegen en de balans opmaken. Ik heb nu bijvoorbeeld vakantie gehad en ik ben 2 kg bijgekomen. Ik weet precies waar het aan ligt dus ga dit meteen weer aanpakken en zorgen dat ze er weer af gaan. Dit gaat me zeker lukken. Dat durf ik nu (na een jaar op gewicht) echt wel met zekerheid te zeggen.

Recepten