Appelcrunch

Met appels kun je alle kanten op: warm, koud, gekookt, gebakken, gepureerd.
Maak snel en eenvoudig dit heerlijk ontbijt of tussendoortje, lekker zoet, zonder geraffineerde suikers.

Appelcrunch

Heerlijk ontbijt of tussendoortje
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 10 rozijnen of 5 walnoten
  • 1 el kokosolie of roomboter
  • 1 el amandelmeel
  • 1 el havermout
  • 1 el zadenmix bv lijnzaad, sesamzaad, pijnboompitten of chiazaad
  • 150 gr griekse yoghurt 10% of magere kwark

Instructies

  • Snij de appel in kleine blokjes.
  • Smelt de kokosolie.
  • Voeg het amandelmeel havermout en zadenmix toe aan de kokosolie/roomboter.
  • Doe de appelstukjes en rozijnen /noten in een ovenschaal of bakblik.
  • Zet de appelcrumble 7 min. in de airfryer op 180 graden of 15 min. op 180 graden in de oven.
  • Gebruik de helft van de appelcrunch meteen in je kwark of yoghurt en bewaar de andere helft in een afgesloten bakje in de koelkast.
  • Lekker als ontbijt of tussendoortje.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven