Met appels kun je alle kanten op: warm, koud, gekookt, gebakken, gepureerd.
Maak snel en eenvoudig dit heerlijk ontbijt of tussendoortje, lekker zoet, zonder geraffineerde suikers.
Appelcrunch
Heerlijk ontbijt of tussendoortje
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 1 appel
- 10 rozijnen of 5 walnoten
- 1 el kokosolie of roomboter
- 1 el amandelmeel
- 1 el havermout
- 1 el zadenmix bv lijnzaad, sesamzaad, pijnboompitten of chiazaad
- 150 gr griekse yoghurt 10% of magere kwark
Instructies
- Snij de appel in kleine blokjes.
- Smelt de kokosolie.
- Voeg het amandelmeel havermout en zadenmix toe aan de kokosolie/roomboter.
- Doe de appelstukjes en rozijnen /noten in een ovenschaal of bakblik.
- Zet de appelcrumble 7 min. in de airfryer op 180 graden of 15 min. op 180 graden in de oven.
- Gebruik de helft van de appelcrunch meteen in je kwark of yoghurt en bewaar de andere helft in een afgesloten bakje in de koelkast.
- Lekker als ontbijt of tussendoortje.