Asperges met biefstuk en broccoli
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 500 gram asperges
- 300 gram biefstuk of schouderkarbonade
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 rode peper, in smalle ringetjes. Zaadlijsten en zaadjes verwijderd
- ½ tl gemalen komijn (djinten)
- 1-2 centimeter verse gember, geraspt
- 1 el Japanse sojasaus
- 300 gram broccoli roosjes
- olijfolie om in te roerbakken
- ½ limoen in partjes
Instructies
- Maak de asperges schoon en kook ze in licht gezouten water, met eventueel een klontje roomboter,6 tot 10 minuten en laat ze met de hittebron uit nog 20 minuten na garen.
- Snijd de biefstuk in plakken, leg in een diep bord en schep om met de knoflook, rode peper,komijn, gember en sojasaus.
- Snijd de broccoliroosjes klein. Verhit in een wok 1 tl olie. Voeg de broccoliroosjes toe en bak ze al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar. Haal de broccoliroosjes uit de wok.
- Verhit nog een beetje olie en roerbak de biefstuk repen 1-2 minuten. Voeg de broccoli toe.
- Verdeel de asperges over 2 borden en schep de broccoli en biefstuk erover.
- Serveer met de partjes limoen.