fbpx

Nieuws en Tips

10 mei 2020

Trek in zoet (maar ik heb toch net gegeten)?

Direct na de lunch, rond 16u, als je thuiskomt van je werk, direct na het diner of wanneer je s’avonds op de bank ploft. Dat zijn vaak de momenten waarop we iets lekkers zoeken.Het is een soort hunkering naar zoetigheid. Of is het een hunkering naar iets anders? Bijvoorbeeld rust, liefde, juist een leegte die […]

Tips
6 april 2020

Voorjaarsschoonmaak

Het voorjaar is volop begonnen. Omdat we voorlopig toch wat aan huis gekluisterd zitten is het misschien tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Het geeft niet alleen een fris, schoon en opgeruimd huis maar je krijgt er ook nog de nodige beweging door. Door te bewegen maken je hersenen ook nog het gelukstofje serotenine aan, waardoor je […]

Tips
28 maart 2020

Hoe ga ik om met de hele situatie?

Ook ik vind deze hele situatie niet makkelijk. Ik hou ontzettend van mijn kinderen maar ik ben absoluut geen huismama. Daarnaast probeer ik nog te werken en maak ik lange dagen. Natuurlijk wil ik ook mijn eetpatroon en mijn beweging op pijl houden. Maar hoe doe ik dit allemaal? Help! Dit dacht ik echt in […]

Tips
26 maart 2020

Bewegen tijdens de Corona maatregelen

Wat betreft bewegen kom je nu natuurlijk niet veel verder dan fietsen of wandelen. Gelukkig hebben heel veel sportscholen initiatieven om thuis een online les te doen. Doe je normaal een sport als volley, voetbal, badminton, handbal etc. dan wordt dit natuurlijk wat lastiger en heb je ook geen inlogcode van een sportschool om mee […]

Tips
26 maart 2020

Corona: wat een gekke, moeilijke maar bijzondere tijd

Wat gebeurt er veel in de wereld op dit moment. Jeetje! Of je nu opgehokt met zijn allen thuis aan het werk bent, in een cruciaal beroep keihard aan de slag bent, student bent of dat je ondernemer bent. Niemand heeft op dit moment een ideale situatie en veel onzekerheid. Komt mijn baan op losse [...]
Tips
5 maart 2020

Voordelen van brandnetel?

Waar is brandnetelthee goed voor? Brandnetels zijn voor de meeste mensen geen favoriete planten. We lopen er liever met een boog omheen als we ze tegenkomen! Toch hebben ze wel degelijk hun voordelen als je erin slaagt om niet geprikt te worden. Brandnetels zitten namelijk boordevol vitamines, mineralen en andere gezonde stoffen, net als andere kruiden en bladgroenten. Eén van de […]

Tips
19 februari 2020

Carnavalstips

Alaaf daar gaan we weer. Het is weer (bijna) carnaval. Ben jij net goed bezig met PowerSlimmen maar wel een echte carnavalist? Dan kun je wellicht wat tips gebruiken om niet alle inspanning van de afgelopen weken overboord te gooien. Eten • Bodempje leggen? Eet vooraf een PowerSlim maaltijd of twee gebakken eieren met voldoende […]

Tips
14 februari 2020

De omgekiepte bak bami zette mij aan het denken

Degene die mij enigszins kennen (dat heet dus 1 of 2x hebben gezien) weten dat ik redelijk onhandig ben. Met mijn lompigheid is altijd wat te beleven 😊 Natuurlijk kan ik er zelf meestal ook om lachen maar woensdag was er weer eens een moment waarop ik me behoorlijk ergerde op mezelf. Op woensdag begin […]

Eigen ervaring PowerSlim, Tips
10 februari 2020

Uit eten tips

Zorg dat je ook tijdens een etentje de balans blijft behouden. Daarmee bedoel ik dat je de ene dag niet ver over je grenzen kunt gaan om vervolgens de volgende dag op een houtje te bijten. Wanneer je namelijk de ene dag ver over je calorie behoefte heen gaat door een etentje, feestje, stapavond of […]

Tips
10 februari 2020

Jeetje wat een eten

Mijn eten ging eigenlijk heel goed. Vrijwel niks gezondigd buiten een wortelenstampot met pastinaak. Niet helemaal verkeerd maar voor fase 2a teveel. En toen ging ik uit eten bij Atlantis in Nederweert. Ben je daar wel eens geweest? Ongelofelijk! Wat een eten, wreten en mensen bij elkaar. Qua sfeer viel het mee. Ik had al […]

Tips
7 februari 2020

Vetverbranding

Afvallen of lichaamsvet verbranden betekent niet minder eten. Integendeel. Wanneer jou overlevingsmechanisme signaleert dat er hongersnood heerst schakelt je lichaam over op de spaarstand. Je lichaam kan namelijk prima overweg met schaarste; daar hebben je genen eeuwenlang ervaring mee. Je lichaam gaat steeds spaarzamer en efficiënter om met alle beetjes energie die het krijgt. Alles […]

Tips