fbpx

Nieuws en Tips

10 juni 2021

Lekker uit eten bij een eetcafé of restaurant. Doen!

Ben je bezig met PowerSlim of ben je aan het letten op je eten? Veel mensen denken dan: ”ik ga niet uit eten want dan kom ik weer aan of dan kom ik in de verleiding”. Ik kan je verklappen dat dit niet de handigste actie is omdat dit een vermijdingsstrategie is die je vroeg […]

Tips o Commetaar
2 juni 2021

Hell Yessss in het hier en nu

Beluister dit blog als podcast Op dinsdagavond was het zover. Ik vertrok op mijn fiets naar huisje merum. Ik werd onderweg achterna gezeten door donkere wolken dus fietste goed door. Helaas haalde de wolken me in en was het regenpak toch nodig. Ik baalde er wel een beetje aan. Kom je bij een nieuwe groep […]

Tips
17 mei 2021

Link tussen lat hoog leggen en eetcravings

De lat hoog leggen kan wel degelijk iets te maken hebben met eetbuien en het vasthouden van een eetpatroon. Ik leg je hier graag uit waarom. Verhoogde stress De lat hoog leggen veroorzaakt nogal eens wat meer stress omdat je het uiterste van jezelf vraagt. Wanneer je cortisol en adrenaline omhoog schieten door stress houden […]

Tips
6 mei 2021

9 redenen om een weekplanning te maken!

Ik merk het wel vaker bij klanten. In het begin super gedreven en bezig met alles uitzoeken. Wat kan en mag wel en wat niet. Daarbij hoor ik ook vaker dat er voor een hele week gepland wordt. Er worden zelfs allemaal dag en weekdoosjes gemaakt. Helemaal super! Maar juist op het moment dat iemand […]

Tips
26 april 2021

Koning te rijk

Om alvast in het koningsgevoel van vandaag te komen had ik zaterdag een niks moet alles mag (geen verwachtingen) dagje gedaan.De perfectionist en de controlfreak in mij zitten me nogal eens dwars. En met name op vrije dagen gaat dat in combinatie met kinderen niet goed samen. Teveel verwachtingen.  Het lijstje om te doen wat […]

Tips
12 april 2021

Ontstaan logo

Een logo is niet zomaar iets. Onbewust wordt al een hele taal gesproken met een logo. Daar kwam ik nog meer achter toen ik met Eveline (Buro Eef) ging werken. Zij heeft me zelfs aan 5 mensen eigenschappen van mij laten vragen om tot dit logo te komen. Daarom vind ik het leuk om een […]

Tips
19 maart 2021

Voorjaarsschoonmaak

Morgen begint de lente! Omdat we voorlopig toch wat aan huis gekluisterd zitten is het misschien tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Het geeft niet alleen een fris, schoon en opgeruimd huis maar je krijgt er ook nog de nodige beweging door. Door te bewegen maken je hersenen ook nog het gelukstofje serotenine aan, waardoor je je […]

Tips
20 februari 2021

Bizar…………..

Geen versierde straten, optochten en verklede mensen……..Straten s’avonds uitgestorven (doet me denken aan het liedje Brabant van Guus meeuwis, de wereld gaat dicht)……….Mijn zoontje wordt bijna 2 en de helft van zijn leven is het al corona-tijd…………Gaan stemmen. Wie gaat deze crisis in goede banen leiden?Vaccineren in goede banen leiden lukt niet………..Rellen. Brandweer, politie en [...]
Tips
11 januari 2021

This is gonna be the best day of my life

In het ‘Tijd voor mezelf-21-daagse’ programma deelde balanscoach Anouk Sonnemans dit nummer This is gonna be the best day of my life Zij deelde dit nummer om te  gebruiken als je het even niet ziet zitten of troost nodig hebt. Doordat zij dit deelde bedacht ik me dat ik dit al doe maar niet meer […]

Tips
29 december 2020

2020

Ja, wat zal ik eens zeggen over 2020. Het woord corona kun je waarschijnlijk niet meer horen. Dit virus heeft voor iedereen gezorgd voor een heel ander jaar dan verwacht. Ik heb er hele gemengde gevoelens bij. Enerzijds zie ik hele mooie dingen gebeuren. Mensen worden creatief en innovatief. Anderszijds zie ik leed, eenzaamheid, ziekte […]

Tips
28 december 2020

Kerst, eten eten eten.

Kerst = veel eten, lang eten, veel snoep, veel verleidingen………. Hoe ging ik om met al die verleidingen met kerst?Ik vond het deze kerst iets gemakkelijker dan normaal. Minder personen, minder opmerkingen, minder verleidingen. KerstavondOp kerstavond hebben we met het gezin pannenkoekjes gebakken. Ik heb ander deeg voor mezelf gemaakt. Dit ging prima omdat we […]

Tips