fbpx

Nieuws en Tips

8 oktober 2020

Let it go, let it go……………

Ik was met mijn zoontje aan het oefenen met het loopfietsje. Hij kan nog niet los lopen. Hij heeft nog een klein beetje steun nodig. Toen hij met het fietsje aan de hand liep bedacht ik me dat hij dat niet durven loslaten van geen vreemde heeft. Dit komt ook regelmatig voorbij in mijn leven. […]

Tips
5 oktober 2020

Creativiteit, even zorgeloos.

Wow, wat een mooie ‘therapie’ is creatief bezig zijn zeg. Ik hoor mensen wel eens zeggen. Ik ben niet creatief. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen creativiteit in zich heeft. Alleen schaamte en succes staan mensen in de weg. Creativiteit is loslaten van patronen. Je fantasie gebruiken die je met het volwassen worden misschien wel […]

Tips
28 september 2020

Een eitje hoort erbij!

Serveer eens een eitje bij je ontbijt of lunch. Eieren bevatten licithine, een stof die zorgt dat ons lichaam vetten omzet in energie. Maar dit is niet de enige reden. Hieronder 10 redenen om zeer regelmatig een eitje te eten: Een ei is een zeer goede eiwitbron. Eieren zijn, op wei na, de meest volwaardige […]

Tips
25 september 2020

Je eigen plekje hebben

Vorige week ontdekte ik hoe belangrijk een eigen plek hebben is. Door drukte van mijn man en ik (zowel met werk als kinderen) was ons huis (met name de woonkamer) verre van opgeruimd. Het pompoenenseizoen is begonnen waardoor het enorm druk is voor mijn man.Het huis onderhouden lukt niet echt en zie ook dat het [...]
Tips
7 september 2020

Hecht jij veel waarde aan de maat van een kledingstuk?

Maat S of XL. Maakt het iets uit welke maat je aan hebt? Ik ging afgelopen week zelf shoppen. Ik kwam thuis met een jurkje maat S, een jurkje maat XL en een jasje maat M. Ik heb normaal maat M en in jasjes juist L of XL. Er klopte dus helemaal niks van de […]

Tips
14 augustus 2020

Vakantie, hoe was mijn eetpatroon tijdens de vakantie

Deze week ben ik weer gestart na twee weken vakantie. Het was een vakantie van alles wat. Een afwisseling van mooie momenten/genieten versus frustratie, vakantie gevoel versus geen vakantiegevoel, automatische verantwoorde keuzes versus onbewust eten met schuldgevoel en bewuste verantwoorde keuzes versus bewuste gezondigd zonder schuldgevoel. Een paar momenten zal ik eruit lichten zodat je […]

Tips
10 juli 2020

Vakantietips!

Binnenkort op vakantie? Dit is vaak een moment waarop mensen weer wat kilo’s bijkomen. Om te zorgen dat jij hier niet bij hoort wat vakantie tips. Lees in deze tips wat je het beste tijdens de reis kunt doen en voor verschillende vakantielanden wat je wel, of juist beter niet kunt eten tijdens het PowerSlimmen. […]

Tips
7 juli 2020

Het gaat om jou!

Nu pak toch een stukje vlaai; ik heb speciaal voor jou dit gebak genomen;  doe niet zo ongezellig; 1 wijntje kan toch geen kwaad; dit is een zelfgebakken kwarktaart zonder suiker, die kun jij ook gerust eten; waarom geen fruit, dat is toch gezond? Herken je al wat uitspraken? Hoe reageer jij dan? Met het [...]
Tips
31 mei 2020

BBQ tips

Een heerlijk weertje. En daar hoort natuurlijk een BBQ bij. Ook tijdens het afvallen en op gewicht blijven kan dit heel goed. Lees de tips hieronder of download de volledige BBQ tips inclusief recepten. Tip 1: Stil je trek voordat je begint. Vaak duurt het even voordat de barbecue opgestookt is en de juiste temperatuur heeft [...]
Recepten, Tips