fbpx

Nieuws en Tips

24 januari 2020

De kracht van meditatie

Nooit gedacht dat ik ooit zou gaan mediteren. Ik vond het altijd maar zweverig en dacht aan iemand in kleermakerszit en de handen open op de knieën. Door verschillende facetten in mijn leven ben ik toch in aanraking gekomen met meditatie. Door de opleiding en therapie bij emotie-eten, mensen in mijn omgeving, edelstenen krachtspel en […]

Tips
11 januari 2020

Een negatieve of positieve flow?

Zowel bij mezelf als bij klanten merk ik dat we vaak in een bepaalde flow zitten. Alles gaat goed, je kunt veel aan, alles lijkt aan te komen waaien en je voelt je lekker in je vel. Andersom kan het ook . Alles zit tegen, je moet overal keihard voor knokken, je voelt je moe, […]

Tips
13 december 2019

Dat stomme getal op die weegschaal!

Vorige week had ik een hele slechte week zoals je hebt kunnen lezen. Gelukkig gaf me dit weer extra motivatie om het beter te gaan doen. En gelukkig lukte dit. In het weekend een spel gedaan met vrienden. Gezonde en ongezonde hapjes op tafel en ik heb alleen gesnoept van de paprika, tomaatjes en zelfgebakken […]

Eigen ervaring PowerSlim, Tips
29 november 2019

Ik kies voor mezelf!

Vorig weekend een weekend met de meiden naar Bremen geweest. In het mooie appartement waren 2 slaapkamers met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed in de woonkamer. Het is natuurlijk altijd gezellig om met een vriendin op een kamer te slapen maar ik weet uit ervaring dat ik gewoon niet kan slapen bij anderen op de […]

Tips
27 november 2019

Een (te) gezellig meidenweekend

Vrijdag ben ik een lang weekend met 4 vriendinnen naar bremen geweest. Van te voren al koolhydraatbeperkte pepernoten gebakken om de meiden te verassen met een sinterklaaszakje. Tevens had ik dan natuurlijk zelf ook iets van snoep wat een stuk minder koolhydraten bevat als ander snoep. Ik ging dus goed voorbereid op weg en had […]

Eigen ervaring PowerSlim, Tips
27 november 2019

Voor een heerlijk avondje van sinterklaas

Het snoepgoed uit de bekende jute zak zit natuurlijk vol suikers. Maar als je zelf iets maakt kun je wel lekker meesmullen. De pepernoten zijn uitermate geschikt om gewoon op tafel te zetten. Niet benoemen dat ze koolhydraatarm zijn en iedereen zal er heerlijk van smullen. Cheesecake speculaas karamel Koolhydraatarme pepernoten Dessert speculaas karamel toffee
Tips
18 november 2019

Onbeperkt eten, eet totdat je erbij neervalt…………..

Herken je deze titels?: all you can eat Eet sushi totdat je erbij neervalt Hier krijg je veel voor weinig Onbeperkt tafelen zonder limiet Grenzeloos genieten Er zijn zelfs sites die tips geven hoe je zoveel mogelijk kunt eten. Ik wordt er zelf echt een beetje onpasselijk van. Grenzeloos of onbeperkt genieten. Geniet je dan […]

Tips
16 november 2019

Sinterklaastips

Het is weer bijna sinterklaasfeest.  De sint en pieten brengen altijd allerlei lekkers mee. Hoe kun je ervoor zorgen om in deze dagen op gewicht te blijven: – Beperk het snoepen tot de dag dat jullie Sinterklaas ECHT vieren. Kies dus 1 avond uit waarop jijzelf ook wat mag snoepen. – Sla niet meer in […]

Tips
15 november 2019

Mijn gevoel weer laten spreken………..

Van nature ben ik echt een gevoelsmens. Maar wat als je gevoel vaak gekwetst is in het verleden? Wat doe je dan? Ik heb op zesjarige leeftijd mijn beste vriendin verloren en omdat ik toen nog niet begreep wat de dood inhield ging ik me afsluiten. Mezelf letterlijk buitensluiten. Ik verloor al snel al mijn […]

Tips
8 november 2019

Waar zit mijn knopje voor een positieve vibe?

Ongeveer 8 jaar terug leerde ik mijn vriendin Jacqueline uit Rotterdam tijdens de docentenopleiding kennen. Zij was redelijk veel bezig met spiritualiteit. Dit trok me wel maar ik vond het tegelijk ook wat zweverig. Ik heb het toen een tijd wat meer toegelaten om het vervolgens eigenlijk weer wat af te sluiten omdat ik merk [...]
Tips
4 november 2019

PMS en behoefte aan zoetigheid

Herken je dat? voordat je ongesteld word onbedwingbare zin krijgen in chocola. Alle soorten chocola! Dat is niet zo omdat uit onderzoek is gebleken dat vrouwen met PMS een laag serotoninegehalte hebben. Serotonine is een stofje, een neurotransmitter, dat zorgt voor het overbrengen van signalen tussen bepaalde hersencellen. Serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd; het is [...]
Tips