fbpx

Blog

7 oktober 2019

De boog kan niet altijd gespannen zijn

Mijn motivatie was echt super. Tot er wat veel stress kwam voor het jubileumfeest. Alles ging namelijk mis. Dat veroorzaakte veel stress, meer werk, meer kosten, hapjes uitproberen, slapeloze nachten en vooral eetbuien.
Het gevolg was: minder bewegen, minder slapen, minder uitgebreid koken, meer cola zero drinken en meer eten. Kortom. Niks goeds.

Nu heb ik echt geen zakken chips opgegeten en heb me echt wel beheerst en het vooral in PowerSlim en koolhydraatarm gezocht maar helaas niet alleen.
Wat heb ik de afgelopen 3 weken gehad wat niet mocht: mozarella, pure chocolade 85%, zelfgemaakte (fase 3) arretjes cake en snickers,  pastinaak, zelfgemaakt (fase 2C) focacciabrood, zelfgemaakt (fase 2C) kokosbonbons, zongedroogde tomaten, geraspte 30+ kaas, sperziebonen, teveel gram bloemkool, spekblokjes en cervelaatworst.

En ik schrijf het nu ook bewust op zodat ik zie hoeveel het is. Want ik kan mezelf nu voor de gek blijven houden maar NU moet het klaar zijn.

De boog kan niet altijd gespannen zijn. Ik heb mezelf de tijd gegeven om hem even te laten vieren maar nu (vandaag) stop ik daarmee!
Ik ben in de afgelopen 3 weken 3 ons afgevallen. Dus ik blijf nu echt hangen. Dat wil ik niet!

Ik heb afgelopen vrijdag een edelstenen sessie gehad. Het ging vooral over de elementen van de natuur (aarde, lucht, water en vuur).
De afgelopen week na een fantastisch mooi feest was ik niet fit en had heel veel hoofdpijn.
Natuurlijk heel druk gehad en als het feest is geweest een soort van instorten. Zo dacht ik dat ook tot ik na deze sessie besefte dat ik ook al 2 weken niet met de fiets ging en wandelde vanwege te weinig tijd en dingen meeslepen vanuit mijn kantoor naar huis. Afgelopen zaterdag had ik ook knallende hoofdpijn ondanks dat ik s’middags nog even was gaan liggen. Ineens dacht ik weer aan die sessie van vrijdag. Ik besefte dat ik het element lucht wel heel weinig gehad heb. Ik appte een vriendin en ben met haar gaan wandelen. Daarna voelde ik me meteen beter. Geen hoofdpijn en fitter.
Voor hetzelfde geld had ik me weer cola zero of chocolade genomen om maar weer energie te kunnen krijgen.
De komende tijd ligt de focus dus op frisse lucht en bewegen.
Vandaag ook weer met de fiets ondanks dat ik eigenlijk weer vanalles moest meenemen.
Maar nee Maaike. Morgen gaat het hoogstwaarschijnlijk regenen. Dan ga je dan maar met de auto.
Wanneer ik dadelijk thuis kom, stop ik ook de chocolade in een doos diep weg in de kelder. Die moet er ook uit. Ik had hem steeds niet in huis maar door het feest wel weer. Niet goed!
Voorkomen is beter.

Zo ik ga de boog nu echt weer aanspannen en ga je nu ook weer op de hoogte houden!

Eigen ervaring PowerSlim, Tips