fbpx

Blog

30 november 2014

D-day (wegen en meten bij Maaike)

Een klant zei laatst op het werk: ‘ik moet gauw gaan want ik heb D-day. Waarop de collega’s vroegen: D-day?Wat is dat?’De klant zegt:’ja, dat is mijn diëtisten dag. `Dan moet ik bij Maaike gaan wegen en meten. Daarna weet ik weer hoe ik ervoor sta’.


De klant zei het zo vrolijk en vol zelfvertrouwen, dat het mij ook raakte. Inspirerend om te zien dat iemand die balend van haar eigen gewicht binnenkwam, na bijna twee maanden zo enthousiast is over de eerste 7 kg die al verdwenen zijn. Ook ziet ze niet op tegen de kg die nog resten omdat het programma goed vol te houden is en ze zich er lekker bij voelt.

Het wegen is echter niet alleen het gewicht. Heel belangrijk hierbij zijn ook spiermassa, vetgehalte en vochtgehalte. De spiermassa wordt nauw in de gaten gehouden. Deze mag nauwelijks dalen. Ook is het belangrijk dat het vochtgehalte op peil  blijft en het vetgehalte afneemt.
Deze waardes worden allemaal bijgehouden en in de powertool van PowerSlim in een grafiek gezet. De klanten kunnen zelf inloggen om deze grafieken te zien.
Wanneer een waarde anders is dan verwacht mag worden, ga ik samen met de klant zoeken naar de oorzaak hiervan. Soms is het zaak dat een klant nog wat meer eiwitten binnenkrijgt of meer gaat drinken.
Dit bewijst ook dat de begeleiding tijden het afvallen belangrijk is.

Ervaringen

Plaats bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *