Een (te) gezellig meidenweekend

Vrijdag ben ik een lang weekend met 4 vriendinnen naar bremen geweest.
Van te voren al koolhydraatbeperkte pepernoten gebakken om de meiden te verassen met een sinterklaaszakje. Tevens had ik dan natuurlijk zelf ook iets van snoep wat een stuk minder koolhydraten bevat als ander snoep.

Ik ging dus goed voorbereid op weg en had me van te voren voorgenomen om me er zoveel mogelijk aan te houden maar dingen war ik echt zin in had en van mij een 10 zouden krijgen zou ik gewoon nemen zonder schuldgevoel.

In de trein ging het heel goed. Ik had mijn tussendoortjes, croissantje, bloemkoolroosjes en water bij.

In het mooie appartement waren 2 slaapkamer met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed in de woonkamer. Het is natuurlijk altijd gezellig om met een vriendin op een kamer te slapen maar ik weet uit ervaring dat ik gewoon niet kan slapen bij anderen op de kamer. Ik hoor alles, ik wil alles meekrijgen, als ik al in slaap val wordt ik wakker van elk kuchje en draai in bed. Geen succes.  Dus dit keer maakte ik eindelijk eens een goede verstandige keuze. Ik ging alleen slapen. Een hele goede keuze. Ik heb nog steeds niet bijzonder goed geslapen maar heel wat uren meer dan normaal.

Na wat relaxen in het appartement en boodschappen doen gaan we uit eten.
Ik had rond 15u mijn tussendoortje gehad. We waren rond 18.15 klaar om te gaan. Ik twijfelde toen om nog een tussendoortje te nemen maar deed dit niet. Ik dacht: Maaike het komt vast wel goed.
Maar na een hele zoektocht naar een geschikt restaurant. Niet vol, beetje sfeervol en lekker eten. Dat was nog een uitdaging. Na een uur zoeken kwamen we uit bij een Italiaan en konden we even een kwartier aan de bar plaatsnemen totdat er plek was. Ik voelde me toen steeds flauwer worden. Ik sloeg mezelf ook voor de kop dat ik weer niet naar mijn eerste gevoel had geluisterd. Ik bestelde aan de bar al een cola zero maar helaas werd het daar nog niet echt beter van. Dus aan de tafel meteen wat olijven besteld. Ook die duurde erg lang en moest ik nog achteraan. De olijven hielpen wel en ik kwam weer een beetje bij.
Als voorgerecht had ik een salade kip die erg lekker en gevuld was. Ik hoefde al bijna geen hoofdgerecht meer.
Ik had gamba’s besteld. Deze waren helaas echt niet lekker. Heel melig.
Dus heb maar 2 gamba’s, een stukje venkel, wat bloemkool en sla gehad van het hoofdgerecht.
Bij het eten had ik een heel klein beetje rode wijn genomen van de fles die vriendinnen hadden besteld.
Hierna deden we nog ergens anders een drankje ( ik een thee) en gingen terug naar het appartement.

Zaterdag gingen we na een kwark met PS muesli een fietsroute doen. Heerlijk door het park en een stukje centrum. De 30 km durende route werd echter al snel afgekort omdat we veel gezellige drink en eetpauzen maakten. 😊
Met de lunch een heerlijk spiegelei met een sperziebonen salade gehad.
Tussendoor gewoon mijn PS tussendoortjes en wat eigengebakken pepernoten.
Vandaag hadden we voor vanavond al gereserveerd om 19u dus ik kon beter plannen met mijn tussendoortjes.
We gingen tapas eten waarbij we iedere ronde gewoon wat kleine gerechten konden kiezen.
Ik had van te voren al besloten om me er nu niet te streng aan te houden. Ik heb pasta en aardappelen vermijdt maar ik heb wel een heel klein beetje brood en wat knapperige korstjes gehad.
Tevens nam ik er een Mojito bij. Dit is natuurlijk echt zondigen maar voor mij wel een echte 10 en een bewuste keuze. Na het eten gingen we nog een drankje doen bij een andere gelegenheid. Hier heb ik lang getwijfeld over een thee of een Hugo. Uiteindelijk toch een Hugo genomen.
En achteraf gezien had ik van deze Hugo spijt.  Deze was maar een 8 waard en wellicht niet nodig. Die Mojito had ik me met die 10 echt gegund maar die Hugo zat me niet helemaal lekker.

Echt bewust kiezen is dus echt belangrijk!
Omdat ik al een jaar geen alcohol had gehad voelde ik deze 2 drankjes natuurlijk al waardoor het niet moeilijk was om de rest van de avond water te drinken. En in Duitsland was dat ook nog eens gewoon kraanwater dus lekker goedkoop.

 

Zondag hebben we na de kwark met PS muesli nog wat door het park en de oude stad gewandeld.
In een kleine konditorei heb ik thee en een puntje van een schwarzwalder kirsch gehad. Heerlijk!

Helaas moest 1 van de vriendinnen hierna alweer naar huis.
Vanwege niet te lang kunnen wandelen met mijn bekkenklachten bleef ik toen in het appartement. Even lekker puzzelen en ik begon al langzaamaan met koken.
Vandaag hadden we wraps op het programma.
Het was heel fijn dat mijn vriendinnen met me meedachten.
We hadden dus lekker veel groenten, rundergehakt en zij de gewone wraps en ik de PS wrap. Het paste niet allemaal in 1 pan dus 1 klein pannetje alleen voor mij zonder mais, saus en witte bonen.


Het smaakte heerlijk.
Hierna weer een twijfelmoment.
We gingen een toetje in de stad eten. En als ik ergens een zwak voor heb is het voor toetjes.

Ik had al een extreem lekker toetje gezien op de kaart. Als ze dat hebben ga ik ervoor dacht ik. We kwamen in het restaurant en toen bleek dat ze geen ijs meer maakte na 19u……

Omdat we ons er op hadden ingesteld gingen we naar de ijssalon. Er was geen coupe bij wat een 10 kreeg. Wel stond het ijs coekies op de kaart. Mijn favoriet. Ik besloot net als de rest gewoon 2 bolletjes ijs te nemen met mijn favorieten. Dus coekies en lemon cheesecake. Alleen hadden ze die beide niet. Daar ging mijn plan B ook nog. Ik dacht er eerst aan om niks te nemen maar dat vond ik ook zo raar. Eerst wil ik 2 bolletjes en dan ineens niks. Dus door de druk bestelde ik toch 1 bolletje ijs en nam me voor wanneer het niet lekker zou zijn het te laten staan.
Het was echter een goede keuze en werd ook nog mooi opgemaakt met granaatappeltjes en ananas.

De koekjes liet ik achterwege omdat ik die niet lekker genoeg vind.

De avond brachten we door op het appartement. Er waren nog 3 zakken chips en 3 flessen wijn over.

Van de rode wijn heb ik een heel klein beetje gehad. Van de chips niks. Alleen een paar amandelen en mijn eigen chocolade bolletjes van PowerSlim.

De volgende dag gewoon weer gestart met een croissantje en in de trein gewoon kwark met mijn eigen jam, croissantje met cherrytomaten en komkommer en de PowerSlim tussendoortjes.

Het was een heel gezellig weekend. Op sommige fronten iets te gezellig 😉
Maar ik was goed voorbereid en heb echt nagedacht over elke keuze. Ik heb bewust gekozen en genoten!

Het gewicht is gelukkig gelijk gebleven.
Ik besef dat ik nu een half jaar in fase 1 zit. In fase 1 mag je maar maximaal een half jaar zitten. Dus vanaf morgen ga ik naar fase 2a en ik denk dat dit voor mij nu ook wel de beste keuze is omdat ik merk dat ik niet meer alle puntjes op de i zet en dan heeft fase 1 niet echt veel zin meer.

 

v

Scroll naar boven