fbpx

Blog

5 juli 2019

En toen werd ik weer teruggefloten door mijn fysio

Ik was ontzettend blij dat het lichamelijk allemaal veel beter aanvoelde en ging dan ook lekker door met mijn buikspieroefeningen en dinsdagavond even lekker in de tuin werken.
En ja hoor. Woensdagochtend kreeg ik daarvan de rekening. Ik had weer last van het bekken en ook voelde ik mijn buik na buikspieroefeningen. Toevallig moest ik die ochtend al naar de Bekkentherapeut. En daar werd ik weer flink teruggefloten. De oefeningen die ik deed waren veel te zwaar en mocht ik nog niet doen en ook tuinieren was echt nog te veel voor me. Ik baalde flink. Ik had na een jaar eindelijk het gevoel dat ik weer iets kon en werd ik weer gelijk afgestraft. Het gevolg was dan ook dat ik geen motivatie meer had voor de oefeningen die ik wel mocht. Het waren oefeningen waarvan ik de spieren echt niet ging voelen en daarom heb ik dus het gevoel dat ze niks doen. De bekkentherapeut zei ook nog tegen me dat ik niet iedere dag oefeningen hoefde te doen. Nou dat knoopte Maaike zich goed in de oren en sloeg dus elke dag over!
Dus eerst baalde ik dat ik (in mijn ogen) niks meer mocht en nu baal ik van mezelf dat ik het niet omgebogen krijg om die oefeningen wel te doen! Want die oefeningen zullen er uiteindelijk voor zorgen dat ik wel weer alles mag.
Qua eten moet ik zeggen dat het allemaal redelijk goed ging. Ik had een hele drukke week met iedere avond iets wat het wel makkelijker maakte. Thuis heb ik op de een of andere manier toch meer trek en denk ik meer aan eten.
Op donderdag heb ik een superlekker recept uitgeprobeerd met de pindakaas van PowerSlim. K heb er pindasaus van gemaakt. Dan is het PowerSlimmen echt geen straf hoor. Mmmmmmmmmmmm.

Die vrijdag had ik nog een BBQ met de ondernemers van het BusinessCentrum. Van te voren doorgegeven dat ik weer aan het PowerSlimmen ben waardoor er kip, garnalenspiesjes en lam zonder marinade was. Ook was de sla, komkommer, tomaat allemaal los van elkaar zonder dressing waardoor ik daar ook heerlijk van kon smikkelen. Mijn zoontje heeft nog een ijs gehad en ook dat kon ik goed zien. Alleen is het lastig als het bij hem gaat druipen. Normaal lik ik dan even een paar keer aan zijn ijs maar dat kon nu natuurlijk niet dus dat is wat minder handig en moest ik ook even bij nadenken.
De zaterdagavond was er een groot jublieumfeest van de badminton bij ons in de tuin. Hier zat ook eten bij. Gelukkig zat ik zelf in de feestcommissie en wist ik welk eten er kwam. Ik zag al dat er geen enkele salade PowerSlimproof was dus heb ik er nog 2 eigen salades bijgemaakt.
Ook was er maar 1 soort vlees wat niet droop ik de saus, dus die keuze was ook makkelijk.
Ik heb heerlijk gegeten en kreeg veel complimenten voor mijn witte kool salade.
Qua alcohol had ik er ook totaal geen moeite mee. Ik had zelf nog lekker een kan water met munt, citroen en limoen gemaakt. En dat vind ik echt heerlijk afgewisseld met een glaasje cola zero.
Van de koude hapjes op tafel at ik alleen een paar olijven. De broodjes beenham/pulled pork later op de avond roken wel lekker. Gelukkig waren er best veel mensen die niet alles mochten hebben vanwege een dieet of allergie. Ik was dus zeker niet de enige wat het dan wel makkelijker maakt.

Zondag hebben we eigenlijk met het hele gezin even een luie dag. Het is benauwd buiten, een drukke week gehad en mijn oudste zoontje is niet helemaal lekker.
Dus we hangen en slapen wat. Wel heb ik door de vermoeidheid ook meer zin in iets lekkers. Ik heb deze dag dan ook een PowerSlim producten meer gehad.
Maandag heb ik intervisie met MatriXcoaches. We zitten lekker buiten en er is water met limoen. Super! Maar……………..er staan ook kitkatjes en chocoladekoekjes op de tafel……………..aaaaahhhhhhh.
Gaat degene waarvan ze van zijn ook nog in geuren en kleuren uitleggen dat die met karamel zeezout echt te lekker zijn en dat we ze moeten proberen! Ook stonden ze recht voor mijn neus.
Het heeft mij sommige momenten moeite gekost maar ik heb er geen genomen. Mijn brein draaide overuren. Maaike pak je er toch gewoon 1. Nee Maaike, dat is zonde. Als je er nu 1 pakt worden het er meer etc. Met name die laatste gedachten heeft gewonnen. Ik weet gewoon van mezelf als ik de smaak eenmaal heb geproefd dat ik er meer van wil. Ik had het soms wel moeilijk maar op een schaal van 1 tot 10 zat ik denk ik maar op een 7 op het piekmoment.
Vorige week zondag zat ik echt op een 10 en was ook echt down. Dat ha dik nu absoluut niet. Ik kon er evengoed van genieten dat we buiten zaten en de gesprekken die we hadden.
Dus dinsdag met volle moed op de weegschaal. Dahm. Maar 0,3 kg afgevallen. De waarden spieren en vet waren wel aanzienlijk verbeterd. Dat is ontzettend waardevol maar op dat moment frustreerde me dat stomme gewicht wel. Ik had zo mijn best gedaan!
En daar hoorde ik mezelf tegen de klanten zeggen. De waarden zijn eigenlijk nog belangrijker dan het gewicht. Dit heb ik echt even een paar keer tegen mezelf moeten herhalen.
In plaats van bij de pakken neer te zitten heb ik die dinsdag 16 kg extra gefietst met een leuke knooppuntenroute.  En ik kan wel zeggen dat ik trots op mezelf ben.

 

Eigen ervaring PowerSlim, Tips