Geef niet op!

Afvallen gaat altijd met ups en downs. Wanneer je in een week weer een kilo of zelfs meer bent afgevallen geeft dat een boost. Nog meer motivatie om door te gaan.
Tijdens het afvallen of op gewicht blijven komen, echter altijd momenten waarop je het moeilijk hebt. Probeer alles eens van de positieve kant te bekijken. Een aantal voorbeelden:

  • Afgelopen week veel verleidingen gehad en hier te vaak aan toegegeven.

Denk het volgende: het is gebeurd. De volgende keer dat ik weer zo’n week voor de boeg heb zal ik keuzes moeten maken. Maximaal 2 x zondigen in de week. Ga ik dan voor het stuk vlaai bij mijn broer op de verjaardag of liever voor het pilsje op zaterdagavond tijdens een feest? Wat ikzelf vaak als doel stel voordat ik naar een verjaardag ga is: wanneer ze aardbeienvlaai of appel speciaal hebben dan neem ik een stukje vlaai en laat ik het pilsje op zaterdag staan. Hebben ze van deze vlaaisoorten niet dan ga ik voor het pilsje op zaterdagavond. Vroeger (voordat ik afviel) nam ik altijd vlaai. Ook de vlaai die ik minder lekker vond. Dat vind ik nu doodzonde en doe ik niet meer.  Neem ook geen vlaai voor een ander maar denk gewoon  aan jezelf!

  • Emotioneel veel gebeurd: wanneer je zin in chocolade krijgt of iets anders door de vele emoties schrijf dan eens eerst alle emoties op. Heb je nog steeds zin in iets? Accepteer dit dan en neem bijvoorbeeld een heel klein blokje pure chocolade. Denk van te voren: ik heb emotioneel veel meegemaakt en mag van mezelf nu dit stukje chocolade. Doordat je het dan van jezelf mag, voel je je erna minder schuldig en is er minder kans op nog een stukje chocolade.
  • Wanneer je heel goed op je voeding hebt gelet en toch niet bent afgevallen, bedenk je dan steeds: waar doe ik het voor? Ik wil bijvoorbeeld niet terug naar maatje 44 of ik wil me nooit meer zo voelen als 20 kg terug. Daarbij kan het zijn dat je in gewicht niet bent afgevallen maar misschien wel begonnen met sporten waardoor je spieren creëert. Ook kan het bij een vrouw heel goed te maken hebben met de maandelijkse cyclus. Deze zorgt er namelijk voor dat je vaak wat vocht vasthoudt waardoor je minder goed afvalt.

Probeer te alle tijden een manier te vinden waarmee je jezelf weer kunt oppeppen. Voor de een helpt een saunabezoek, de ander gaat sporten of lezen. Misschien helpt het om een bepaald liedje te draaien. Bijvoorbeeld: Don’tgive up the fight van Racoon. Het maakt niet uit wat je doet, wanneer je maar afleiding hebt van eten, je er beter door gaat voelen en je er vervolgens weer tegen kunt.

Ik wil dan ook graag afsluiten met de volgende quote:

Soms lukt het allemaal niet meer. Geef niet op, ga juist door omdat je al zo ver gekomen bent!

Ingspire.nl

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven