fbpx

Blog

23 augustus 2019

In gesprek en in dubio met mezelf.

Jeetje, mijn hoofd draait overuren. Hoeveel gesprekken en discussies kun je met jezelf hebben op een dag. En dan heb ik het nu ook alleen nog over het onderwerp leefstijl 😊

Na een tijdje zat ik helemaal in het PowerSlimmen. Alles ging goed, de verleidingen kon ik goed weerstaan, het koken ging goed, ik deed mijn oefeningen etc.
Ik zeg nu ging. Gelukkig gaat nog heel veel wel goed. Ik heb er eigenlijk weinig moeite mee en kan de echte lekkernijen echt goed laten staan.
Alleen de puntjes op de i zetten begin ik lastig te vinden omdat ik steeds denk. Ja Maaike. Je hebt nog de helft te gaan en zult pas tegen sinterklaas op je streefgewicht zitten. Ga je zolang bijvoorbeeld geen kaas eten? En zo beginnen de dialogen in mijn hoofd toe te nemen.
Welke dialogen in mijn hoofd spelen zich af.

 1. Een beetje kaas kan toch geen kwaad. Jewel Maaike. Dat is teveel vet! Maar toch geen koolhydraten? Nee, maar wel teveel vet waardoor je minder gaat afvallen! Is dat zo’n ramp? Ja, want dat is zonde van de energie en het geld. Ook voel ik me nog niet lekker in mijn vel. Maar je kunt toch alweer wat broeken aan, dan kun je de touwtjes toch wel even laten vieren? à ja hoor ik ben omgepraat…..! Ik heb kaas gebruikt op een ovenschotel.
 2. Zou ik van 1 dropje uit ketose gaan? Ja, ik denk het wel. Daar zitten echt wel veel suikers in? En als ik dan het tussendoortje van PS met de minste koolhydraten pakt. Dat kan maar dan moet je dus een drank nemen. Die vind jij niet zo goed vullen Maaike. Dus dat ga je niet doen. Nee dat klopt wel. Maar mag ik dan niet 1x zondigen? Dat zou kunnen maar dan moet het wel iets heel lekkers zijn. Is dit dropje een 10? Nee, geen 10. à niet gedaan
 3. Maaike je moet echt bekken en buikspieroefeningen gaan doen! Ja, morgen begin ik. Zei je dat gisteren niet ook al. Uhmmm ja klopt. Maar nu echt. Volgende dag. Maaike, je moet nog oefeningen doen. Ja, ik weet het maar ben nu echt te moe. Volgende dag. Maaike, je moet nog oefeningen doen. Ja, ik weet het maar ik heb nu al last van het bekken. Niet verstandig. En zo is het zeker 4 weken gegaan à nu toch echt weer begonnen. Nog niet op het niveau wat ik zou willen maar het begin is er.
 4. Ga ik vanavond wandelen met mijn vriendin? Oh wat een drukke dag, ga ik dat redden. Nee dat red je allemaal niet Maaike. Maar ik moet gaan wandelen! Nee je moet niks. Wat niet gaat gaat niet. Je moet ook aan jezelf denken. Maar het is ook ontspanning. En beweging is goed voor zowel het lichaam als geest. Ja ik moet toch maar gaan.
  Onee, nu ben ik wel heel laat thuis en ik moet nog koken, eten, cadeau maken. Nee dat ga ik echt niet redden
  à niet gaan wandelen waar ik ontzettend van baalde.
 5. Maaike, schrijf nog eens op waar je die dag van genoten hebt. Ja moet ik vanavond echt doen! Nee, nu ben ik echt te moe, het was een goede dag. Welterusten!
  Maaike, geef je dat advies aan klanten en dan doe je het zelf niet. Je weet dat het echt super werkt. Waarom doe je het dan niet. Omdat ik te laat naar bed ga en dan te moe ben. Dan moet je eerder naar bed gaan. Ik weet het maar dat lukt steeds niet. Samen met mijn man nog een aflevering Zoo kijken tijdens de laatste fles van mijn zoontje is gewoon te gezellig. Is even ons momentje à actie: een ander moment op de dag kiezen om alles van de dag waar ik van genoten heb op te schrijven. Bijvoorbeeld na avondeten of net voor de aflevering Zoo.
 1. Eens lekker uit eten bij de griek met (alleen) mijn man. Ja daar komt de Ouzo natuurlijk al.
  Wat ga je hiermee doen Maaike. Laten staan natuurlijk. Ja weet je het zeker? Vindt je wel lekker toch? En je bent niet zo vaak meer met John alleen uit eten. Zal ik het toch doen? Nee toch maar niet.
  Zal ik voor een salade gaan? Is wel het veiligste maar je bent al zo lang niet bij de griek geweest en de specialiteit is natuurlijk vlees. Oh die menu’s zien er allemaal lekker uit. Zal ik toch maar voor een salade gaan? Nee ga toch voor vlees. Maar dan wel maar maximaal 2 stukken. Niet zo’n hele schotel. Ik ga dan voor de gyros (dat vind ik gewoon superlekker) en souflaki (lekker en redelijk mager). Wat ga je met de frietjes en rijst doen? Zal ik 1 frietje eten? En die rijst is altijd zo lekker gekruid. Nee ik doen het niet! Ik zondig al een beetje met de hoeveelheid, soort vlees, tzatziki en feta. Heb er wel nog een salade bij besteld gelukkig.
  En dan het dessert. Wat ga je daarmee doen? Zal ik de kaart wel inkijken of niet? Als ik niet weet wat er is dan kom ik ook niet in de verleiding. Maar ben altijd zo benieuwd naar die desserts. Zal ik toch even kijken. Kan altijd nog beslissen wat ik dan doen. Ok, ik kijk vluchtig door de lijst. Zal ik een dessert nemen. Nee er zit geen dessert bij waar ik meteen warm van loop. Geen enkele 10. Nee dat is zonde en ga ik niet doen. Ik bestel een verse munt thee. Bij bestellen blijken ze die niet te hebben. Uhm dan toch een dessert. Nee Maaike. Dat is belachelijk. Nu pak je er ook geen!
  à ik heb deze avond dus de frietjes, rijst, Ouzo en het dessert laten staan. Heel bewust gekozen voor het soort vlees en wel Tzatziki en feta. Wel wat gezondigd maar toch ook trots op mezelf. Het was gezellig en, weinig moeite gehad en weinig gezondigd.

En zo kan ik nog wel even doorgaan 😊
Heb jij ook last van zo’n discussie met jezelf? Deel ze dan met mij en andere discussievoerders. Ik weet zeker dat we herkenbaarheid maar ook kracht bij elkaar zullen vinden.
Wil je met me meedoen aan fase 1, maak dan een gratis en vrijblijvende afspraak voor een intakegesprek.

Het resultaat van afgelopen week was -1,7. Yes ik zit over de helft en de 9 is eraf!

 

 

Eigen ervaring PowerSlim, Tips