Gevulde Courgette
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 400 gram tartaar
- 2 courgette
- 3 trostomaten
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 stronken witlof
- 1 rode ui
- 100 gram geraspte kaas
- 1 el kokosolie
- zout
- peper
- Italiaanse kruiden: Salie, basilicum, oregano
Instructies
- Oven voorverwarmen op 180 graden
- Bakplaat bekleden met bakpapier
- Courgettes in de lengte doormidden snijden en met een lepel het vruchtvlees eruit scheppen.
- Leg de courgettes 15 min. op de bakplaat in de oven
- Leg de 3 tomaten in warm water met een ingekerfd kruis
- Snij de ui fijn en bak deze glazig in kokosolie
- Voeg het gehakt toe en bak het rul
- Snij het onderste van de witlofstronken en pel de blaadjes eraf
- Haal de tomaten uit het water, verwijder de vellen en pureer de tomaten.
- Voeg de tomatenpuree samen met de gepureerde tomaten bij het gehakt en ui en voeg de kaas toe. Roer goed door en laat de kaas smelten.
- Haalde courgettes uit de oven. Leg de blaadjes witlof in de uitgeholde courgettes
- Schep het gehakt tomatenmengsel in de courgettebootjes en zet ze nog 25 min. in de oven.