Gevulde courgette

Gevulde Courgette

Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram tartaar
  • 2 courgette
  • 3 trostomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 stronken witlof
  • 1 rode ui
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 el kokosolie
  • zout
  • peper
  • Italiaanse kruiden: Salie, basilicum, oregano

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 180 graden
  • Bakplaat bekleden met bakpapier
  • Courgettes in de lengte doormidden snijden en met een lepel het vruchtvlees eruit scheppen.
  • Leg de courgettes 15 min. op de bakplaat in de oven
  • Leg de 3 tomaten in warm water met een ingekerfd kruis
  • Snij de ui fijn en bak deze glazig in kokosolie
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul
  • Snij het onderste van de witlofstronken en pel de blaadjes eraf
  • Haal de tomaten uit het water, verwijder de vellen en pureer de tomaten.
  • Voeg de tomatenpuree samen met de gepureerde tomaten bij het gehakt en ui en voeg de kaas toe. Roer goed door en laat de kaas smelten.
  • Haalde courgettes uit de oven. Leg de blaadjes witlof in de uitgeholde courgettes
  • Schep het gehakt tomatenmengsel in de courgettebootjes en zet ze nog 25 min. in de oven.
Scroll naar boven