Gevulde paprika met spinazie

Gevulde paprika met spinazie

Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • Gele, rode en groene paprika (fase 1 alleen groene paprika)
  • 1 Ui
  • 1 teentje Knoflook
  • 250 gram Kastanje champignons
  • 400 gram Verse spinazie
  • 3 el Verse geitenkaas
  • 1 tl Tijm
  • snufje Noodmuskaat
  • Peper en zout
  • handje Walnoten
  • 50 gram Geraspte 30+ kaas

Instructies

  • Was de paprika's, halveer ze en haal de zaden eruit. Voor zachte paprika, blancheer de schoongemaakte paprikahelften ca. 1 minuut in kokend water, laat goed uitlekken.
  • Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (heetlucht 180 graden). En vet alvast een ovenschaal in.
  • Fruit de ui 2 minuten glazig, voeg champignons toe en en pers het teentje knoflook erboven uit. Roerbak ongeveer 5 min. Spinazie toevoegen en laten slinken.
  • Brokkel of snijd ondertussen de geitenkaas in stukjes en hak de walnoten grof. Roer de geitenkaas door het spinazie-mengsel met de tijm en nootmuskaat. Proef even en voeg indien gewenst wat peper en zout toe (of een snufje bouillonpoeder).
  • Vul de paprikahelften met het spinazie mengsel.Bijvoorbeeld met een schuimspaan zodat het vocht in de pan achterblijft.Verdeel de grof gehakte walnoten over de paprika's en rasp als laatste wat kaas erover.
  • Bak de paprika's ongeveer 20 minuten in de oven. Serveer met een beetje groene salade, van veldsla bijvoorbeeld.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven