Groenteburger en bootje

Groenteburger en bootje

Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram tartaar gehakt of kippengehakt
  • 1 courgette
  • ½ ui
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 200 gram bloemkool (rijst)
  • 4 plakjes 20+ Kaas of 1 el geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • peterselie
  • basilicum
  • tijm
  • komijnzaad
  • oregano
  • water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Courgetteboot: Snij de courgette door in de lengte. Hol de courgette uit, laat wel de bodem zitten.
    Groenteburger: Snij de courgette in plakken van 1 cm dik.
  • Maak de ui schoon en haal voorzichtig de buitenste twee lagen er 1 voor 1 vanaf
  • Snijd de rest van de ui fijn.
  • Maal de bloemkool fijn tot rijst.
  • Meng het gehakt met de fijngesneden ui, knoflook en de kruiden. De kruiden kunnen naar smaak worden toegevoegd
  • Bak het gehakt rul.
  • Meng de bloemkoolrijst door het gehakt.
  • Courgettebootje: Leg de ui-schijven in de courgette. Vul de courgette met het bloemkool/gehakt mengsel. Leg de kaas erbovenop. Vul de ovenschaal met een klein laagje water.
    Groenteburger: beleg de courgette schijven met de ui-schijven, het bloemkool mengsel en kaas. Leg ze op een ovenschaal.
  • Zet ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven
  • Groenteburger: Leg 4 courgette schijven op elkaar en steek er een satéprikker in.
  • Eet smakelijk!
  • Tip: de tartaar mag best flink gekruid worden omdat er verder geen zout wordt toegevoegd aan de groenten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/voedingscoachmaa/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373