Groenteburger en bootje
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 250 gram tartaar gehakt of kippengehakt
- 1 courgette
- ½ ui
- 1 teen knoflook, geperst
- 200 gram bloemkool (rijst)
- 4 plakjes 20+ Kaas of 1 el geitenkaas
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- peterselie
- basilicum
- tijm
- komijnzaad
- oregano
- water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Courgetteboot: Snij de courgette door in de lengte. Hol de courgette uit, laat wel de bodem zitten.Groenteburger: Snij de courgette in plakken van 1 cm dik.
- Maak de ui schoon en haal voorzichtig de buitenste twee lagen er 1 voor 1 vanaf
- Snijd de rest van de ui fijn.
- Maal de bloemkool fijn tot rijst.
- Meng het gehakt met de fijngesneden ui, knoflook en de kruiden. De kruiden kunnen naar smaak worden toegevoegd
- Bak het gehakt rul.
- Meng de bloemkoolrijst door het gehakt.
- Courgettebootje: Leg de ui-schijven in de courgette. Vul de courgette met het bloemkool/gehakt mengsel. Leg de kaas erbovenop. Vul de ovenschaal met een klein laagje water. Groenteburger: beleg de courgette schijven met de ui-schijven, het bloemkool mengsel en kaas. Leg ze op een ovenschaal.
- Zet ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Groenteburger: Leg 4 courgette schijven op elkaar en steek er een satéprikker in.
- Eet smakelijk!
- Tip: de tartaar mag best flink gekruid worden omdat er verder geen zout wordt toegevoegd aan de groenten.