Groentelasagna met rauwe ham

Groentelasagna met rauwe ham

Gang Pasta-Rijst

Ingrediënten

  • 8 dunne plakjes rauwe ham
  • 50 gram courgette in dunne plakjes
  • 100 gram broccoli in kleine plakjes
  • 150 gram champignons in plakjes
  • 1 el olijfolie + een beetje voor het invetten
  • tomatensaus (zie recept)
  • Tomatensaus:
  • 2 tomaten
  • ½ ui, gesnipperd
  • ½ teen knoflook, geperst
  • 50 ml kruidenbouillon
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ el olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Verwarm de olie in een koekenpan
  • Bak de champignons in de olie
  • Wanneer de champignons beginnen te kleuren voeg je de broccoli toen en roerbak je het geheel nog ongeveer 5 minuten
  • Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie
  • Doe een schepje tomatensaus in de ovenschaal en verdeel over de boven.
  • Leg de helft van het broccoli-champignonmengsel in de saus
  • Schep wat saus over de broccoli en champignons
  • Leg 2 plakken rauwe ham over de saus
  • Leg vervolgens de helft van de plakken courgette op de rauwe ham
  • Herhaal de stappen hiervoor zodat je van alles 2 laagjes heb
  • Giet de rest van de saus over de bovenste laag (courgette)
  • Leg 4 plakjes rauwe ham een beetje verfrommeld bovenop
  • Zet ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven
  • De plakken ham bovenop zijn door het bakken krokant geworden, Eet smakelijk!
  • Tomatensaus:
  • Snijd een kruisje in de twee tomaten
  • Leg de tomaten ongeveer een halfuur in een bak met gekookte water
  • Haal het vel van de tomaten en snijdt ze in blokjes
  • Verwarm de olie in een pan
  • Bak de ui en knoflook in de olie tot zeverkleuren
  • Voeg de tomaten en bouillon toe aan de knoflook en ui en laat 25 minuten zachtjes koken
  • Voeg de basilicum en oregano toe en maak alles fijn met de staafmixer

Laat een reactie achter

Scroll naar boven