Havermout pannenkoeken
Porties 1 persoon
Ingrediënten
- 40 gram havermout
- 100 gram kersen
- 1 ei
- 25 ml sojamelk
- ½ tl bakpoeder
- 3 gram kaneel
- 1 el honing
- ½ el kokosolie
- 10 gram kokosvlokken
- 25 gram walnoten
- zout
Instructies
- Pak een grote kom en voeg de havermout,eieren, ¾ van het fruit, het bakpoeder,de helft van de kokosvlokken, de honing, kaneel en zout en mix met je keukenmachine tot 1 geheel.
- Voeg sojamelk toe om het beslag iets vloeibaarder te maken. Let op: niet zo dun maken als normaal pannenkoekenbeslag.
- Verhit wat kokosolie in een koekenpan en maak 3 rondjes met het beslag in de pan. Bak op middelmatig vuur aan beide zijden bruin.
- Bak de rest van de havermout pannenkoeken en stapel ze op een bordje op.
- Als laatste voeg je het overgebleven fruit, de walnoten en de rest van de kokosvlokken toe.
- Ikzelf heb eigen kersen (uit diepvries) gebruikt. Je kunt hier natuurlijk ook ander fruit voor nemen. Bijvoorbeeld: 0,5 banaan, 100 gr aardbeien of 1 kleine appel.