Hoe ging het eten mij zelf af in de intelligente lockdown?

Zoals ik al eerder heb laten vallen vond ik de eerste weken van de lockdown ook wel even moeilijk. Zoeken naar een ritme, alles emotioneel verwerken en omgaan met de stress die het ook wel met zich meebracht. Ik kwam dan ook 1,5 kg bij in de eerste 3 weken. Het zat hem bij mij vooral in te laat een tussendoortje nemen wat ik de hele dag merkte en ik uiteindelijk meer ging eten, te weinig drinken, teveel extra producten op een dag nemen, minder bewegen en ook wel iets meer zondigen.
Na 3 weken bedacht ik me echter dat dit niet de bedoeling kon zijn en stippelde een plan uit. Ik besloot de belafspraken voor een groot deel wandelend te gaan doen, ritme weer op te pakken, weer flesjes water overal in en om huis mee te slepen en boodschappen en koken beter te plannen. Zo gezegd zo gedaan. Niet altijd zonder slag of stoot natuurlijk en ook hier kwamen wel wat situaties voor die ik liever anders zag. Op een zondag bijvoorbeeld shoarma laten bezorgen. Ik heb hier wel gekozen voor een shoarma speciaal met wat groenten, friet en het broodje weggelaten (vervangen voor PS mediterraan broodje) en eigen tzatziki erbij gemaakt. Het smaakte heerlijk en ik miste de friet helemaal niet.


Op de momenten dat ik wist dat ik wel eens een moeilijk moment kon krijgen zoals met moederdag heb ik mezelf een kwarktaartje gemaakt.
Er liggen nog steeds chocolade paaseitjes in onze kast maar ik heb me in mijn hoofd gezet dat die voor mijn zoontje zijn en om eerlijk te zijn. Sinds ik de chocolade eitjes van PowerSlim heb geproefd vind ik de gewone niet meer lekker. Haha.

Ik doe nu ook weer wat meer spieroefeningen. Dit mag nog wat meer maar gelukkig start de badmintonclub nu ook weer met buiten sporten waar ik zeker aan mee ga doen. Sinds 2 weken ben ik weer ECHT aan het werk, dat bevalt heel goed maar ook nu weer even een nieuw ritme zoeken. Natuurlijk lange dagen omdat iedereen weer live wilt wegen (wat helemaal niet erg is) maar daardoor moet ik zelf ook weer anders gaan plannen. Nadenken over de dagen dat ik langer werk. Wat doe ik dan met het eten, wat moet ik meenemen, wat moet ik de kinderen meegeven etc.
Nu na twee weken begin ik dat ritme ook weer wat beter op te pakken en merk ik ook dat ik ook weer meer van mijn kinderen kan genieten. Niet alles loopt meer door elkaar.
Ik zit nu op het laagste gewicht sinds mijn zwangerschap van Daan maar wil/moet er nog steeds een paar kilootjes vanaf.
Ik ga ervoor! Doe je met me mee?

Scroll naar boven