fbpx

Blog

28 oktober 2019

Hoe help ik de klanten in gewichtsbehoud nog beter?

5 jaar geleden startte ik als voedingscoach. Mijn eerste klant was Elly. Toen een collega van mij in het onderwijs. Ook zij viel (net als mij) met veel succes af en was meteen enthousiast.
In mijn zwangerschapsverlof verving zij mij dan ook en startte haar eigen praktijk.
Sindsdien doen we heel veel samen. Cursussen, sparren en brainstormen hoe iets beter, eenvoudiger en effectiever kan.
De laatste tijd hebben we het veel gehad over de coaching van mensen in gewichtsbehoud. We merken dat het afvallen met PowerSlim veelal super verloopt. Alleen, wat als er een vervelende gebeurtenis gebeurt in het leven van de klant, er een gezondheidsprobleem zoals een blessure optreedt, veel stress op het werk is of ze blootgesteld worden aan verleidingen en sociale druk?
Dan valt iemand soms terug in oude gewoontes. Zeker op het moment dat het voedingspatroon nog niet eigen is gemaakt doordat ze nog geen jaar op gewicht zijn of niet meer naar afspraken komen wanneer hun streefgewicht behaald is.

Van mijn marketingcoach Rosian Custers had ik met het jubileumfeest een heel mooi boek (start met helpen) gekregen. Bij dat boek gingen me wat lampjes branden.
Ik kwam erachter wat mijn eigen valkuil was. Namelijk om alle interessante cursussen, boeken en webinars te doen om maar meer en meer kennis te krijgen en er vervolgens weinig of niet het goede mee te doen.
Dit heeft ook met mijn eigen onzekerheid te maken. De saboterende gedachten komt dan bij me boven: ‘Kan ik dit wel zelf toepassen in mijn praktijk’? Ik besef nu waarom ik dit soms zo lastig vond. Het is een coaching methode die ik op een cursus heb geleerd maar niet zelf verzonnen heb of eigen heb gemaakt. Dit weerhoudt me dan om het te gebruiken.
Ik zal dus echt een methode moeten maken waar ikzelf 100% achter sta en deels zelf verzonnen heb.

Het bleef me bezig houden en ik stelde aan Elly voor om er eens live over te brainstormen.
Toen we bij elkaar kwamen hebben we eerst een gezonde maaltijdsalade genomen. Maar na 45 minuten keuvelen gingen we aan de slag en werden we al snel steeds enthousiaster. Wat als we deze mooie kennis van al die cursussen, onze eigen ervaring en eigen inzicht kunnen gieten in een heel eigen methode om mensen tijdens en na het afvallen beter te coachen/begeleiden?
We kwamen erachter dat we al heel wat tools in huis hadden waar we nu helemaal niks mee doen.
We zijn er volop mee bezig maar om zo’n eigen methode te maken kost natuurlijk tijd.
We hebben de taken verdeeld en op 20 november komen we weer samen.
Wordt vervolgd…………😊

Tips