Ineens pats boem sta ik oog in oog met mijn lievelingskoekje

Op woensdag mag mijn jongste zoon Daan gaan oefenen bij het kinderdagverblijf.
Heb heel lang gedacht wat ik zal gaan doen in die tijd. Want ineens bedenk je wat je allemaal kunt doen zonder kids. Alles wat met kinderen onhandig is zoals slapen overdag, uitgebreid douchen of badderen, boodschappen doen, winkelen of wandelen door de smalle paadjes in het bos.
Die dag is het superfijn weer. Eigenlijk mijn favoriete weer. 22 graden, droog en een zonnetje.
Heerlijk wandelweer dus. Zo gezegd zo gedaan. Omdat ik ook nog wat kleine boodschappen wilde doen werd het goed doorstappen. Ik wandelde 4,7 km op een redelijk tempo door de bossen van het Leudal. En dan natuurlijk juist door de smalle (boomstronk)paadjes, hellingen en versmallingen waar ik met de wandelwagen niet kan wandelen.
Het was heeeerlijk! In het begin van de wandeling wilde ik meteen mijn reep nemen. Ik stelde me echter een doel om dit pas over een half uur te doen. Anders zou de middag na de wandeling zich nog lang trekken. Dit lukte en ik genoot van Het Leudal. Want god wat is het toch mooi hier!
Na de wandeling ga ik nog even naar de bieb. Bij de bieb verwacht je geen verleiding maar ineens pats boem sta ik oog in oog met mijn lievelingskoekje. De kassière bood deze aan en ze waren er zelf ook allemaal 1 aan het eten. Weet je wel. Die chocoladekoekje met van die heerlijke chocoladestukjes. En die geur!!!!!!!! Aaaaa. Help!
Ik slik en zeg nee.
Heb net gewandeld en dan zou ik het er zo weer aan eten. Mooi niet.
Ik slik nog een keer voor het water weg te slikken en kijk zoveel mogelijk naar een andere kant.
Zo, dat is ook weer gelukt!
Daarna deed ik nog heel snel wat boodschappen en vloog ik door het huis met de stofzuiger.
Allemaal lekker ververbrandend. Ik vind het in fase 1 altijd extra motiverend om wat te doen wat vet verbrand. Net alsof je de motor dan ook daadwerkelijk voelt lopen 😊
Donderdag en vrijdag gaat goed met het eten. Ik pak geen beschuit met muisjes bij de kraamvisite.
Zaterdag is een drukke dag met in de ochtend de overdracht met Nancy en s’middags het food forward festival van de Rabobank. Ik eet dus vaak snel tussendoor of in de auto.
Dit resulteert in meer honger. Niet handig op een food festival!
Hoewel ze pretenderen dat het allemaal gezond is, mag ik het toch allemaal niet hebben in fase 1!
Ik laat me verleiden door een heel klein quinoa hapje en 2 hapjes gepofte wortel met rundergehakt gemengd met paddenstoelen.
Het fruit, de vele pasta’s, de broodjes etc laat ik allemaal staan.
Van de ene kant jammer dat ik toch wat dingen genomen heb maar het was een bewuste keuze omdat ik ook wat wilde proeven om te weten of het een recept is voor straks in de fase gewichtsbehoud.
Zondag gaan we nog een stukje fietsen. We willen in Horn bij een restaurant gaan eten maar krijgen daar te horen dat ze gaan sluiten. We zijn dus weer terug naar huis gefietst en toen moest ik om 18:30 nog even gaan verzinnen wat ik ging eten.
In de koelkast gekeken en besloten om de toast met champignons te maken. Het smaakte me uiteindelijk nog behoorlijk goed nadat ik was ingesteld op uit eten.


Maandag gaan we naar Plopsa Hasselt met mijn oudste zoontje. Repen, crosiantje en komkommer mee. Dit gaat prima. Bram kreeg er geen genoeg van waardoor we natuurlijk pas om 17:30 weer in de auto zaten. Bewust niet daar gegeten vanwege de prijzen en de vele snacks.
Mijn moeder had al voorgesteld om daar te eten maar dan werd het voor de kids ook veel te laat want we zouden pas om 19:00 thuis zijn.

We besloten dus ons zoontje de overgebleven broodjes te geven, mijn man een appel en ikzelf een reep.
Om 19:15 waren we dan uitgeblust thuis. Op dat moment moest natuurlijk weer alles tegelijk. Oudste naar bed, jongste de fles, koken en eten……………..Hoe ga ik dat weer doen.
Nou eerst maar de kids en toen nog bedenken wat ik ging maken.
De koelkast is ook ver leeg dus het wordt spinazie uit de diepvries waarmee ik de PS pannenkoek vul.

btr

Poe, gelukkig is het me gelukt om in dit weekend de juiste keuzes te maken ondanks de ongeplande situaties.
Dinsdag weegdag (tevens de eerste werkdag): 0,4 kg afgevallen.
Helaas niet superveel maar ik heb ook het gevoel dat mijn menstruatie eraan komt.

Ik heb dus op de dag dat ik ga werken mijn doel van 5 kg exact behaald 😊.
En nu heb ik hopelijk weer een beter ritme en gaat het ook weer wat makkelijker.

 

 

 

Scroll naar boven