Intermittent Fasting, hoe bevalt mij dit?

Sinds 6 weken doe ik Intermittent Fasting. Dit houdt in dat ik 12 tot 14 uur niet eet en 10 tot 12 wel eet.
Het heeft bij mij 2 weken geduurd voor ik de stap naar het vasten zette. Ik had gedacht dat het niks voor mij was omdat ik altijd honger heb en altijd kan (en zou willen) eten 😊
Juist omdat ik zoveel honger had (en dan gaat het niet om trek maar echt slapper voelen en een rammelende maag) wilde ik proberen om mijn lichaam eens wat rust te gunnen, minder prikkeling te geven en juist minder eetmomenten te nemen. Tevens wil ik alles eerst zelf ervaren hebben voordat ik dit klanten adviseer.
De eerste avonden dat ik dus na 20u niks meer mocht hebben waren even moeilijk.
Ik had wonderbaarlijk helemaal geen honger maar het was wel wennen. Ik kon echt uitkijken naar dat laatste tussendoortje. Die was er nu niet dus dat is even gek. Maar een heerlijke verse gember-muntthee deed het ook heel goed.
De eerste avonden ging ik een stuk eerder naar bed maar dat was juist goed. Vaak ga ik toch net wat te laat naar bed. Na 3 avonden was ik er al bijna aan gewend en koste het me bijna geen moeite meer. Ook ging ik helaas weer te laat naar bed. 😊
Ik had langer last van het overslaan van het ochtend tussendoortje. Dan kreeg ik tegen 11:30 toch echt wel honger. Maar ik hield vol. De lunch vervroegde ik in de eerste week.
Het begon in de eerste 2 weken meteen goed want ik had al 2 verjaardagen (van mezelf en mijn moeder). Ik heb meteen maar geprobeerd wat te zondigen (binnen de periode wat ik mocht eten) zodat ik wist wat dit deed tijdens het vasten.  Ondanks die 2 stukken vlaai en ook nog een etentje waar de rijst (dus veel koolhydraten) al onder zat viel ik 1 week zelfs af en 1 week bleef ik gelijk. De week erna, toen ik nagenoeg niet zondigde viel ik weer 1 kg af. Daarvoor stond ik al een tijdje stil terwijl ik minder zondigde. Tevens ging mijn vetpercentage omlaag. Voor mij werkt dit vasten dus erg goed.

Het vasten heeft veel voordelen zoals:
– Groeihormoon (waardoor je meer spierweefsel aanmaakt) stijgt en vetweefsel vermindert.
– Ongunstige cholesterol daalt en het gunstige neemt toe.
– Kans op diabetes type 2 verkleind.
– levensverlengend. Uit een dierenonderzoek blijkt dat 83% van de ratten die vasten langer leefden.
Hier kun je nog meer voordelen en de onderbouwing van het wetenschappelijk onderzoek lezen.

Ik wil dit in de vakantie ook echt gaan volhouden.
Ik zal zeker wel eens wat zondigen maar dit probeer ik dan wel in de periode wat ik mag eten te doen en niet na 20u. Ik ben heel benieuwd. Jullie krijgen na de vakantie van mij een update.

In gewichtsbehoud kan ik met een vragenlijst kijken welke route bij jou past. Mocht je willen weten welke route het beste bij jou past, neem dan even contact met me op.

Scroll naar boven