Jeetje wat een eten

Mijn eten ging eigenlijk heel goed. Vrijwel niks gezondigd buiten een wortelenstampot met pastinaak. Niet helemaal verkeerd maar voor fase 2a teveel.
En toen ging ik uit eten bij Atlantis in Nederweert. Ben je daar wel eens geweest? Ongelofelijk!
Wat een eten, wreten en mensen bij elkaar. Qua sfeer viel het mee. Ik had al gehoord dat het een hele grote hal was. Dat hadden ze mooi opgelost met de lampen en tussenschotten.
Maar ik heb 3 rondjes gelopen om drinken te vinden zonder suikers en groente zonder een dressing.
Driekwart van het eten was ongezond. Van pizza, tot aardappelgratin, frietjes, gefrituurde snacks en vis en vlees in allerlei soorten sauzen.
En dan hebben we het nog niet gehad over het dessertbuffet van brownies, tot spekkoek, appeltaart, allerlei soorten mousjes, poffertjes, ijs en zelfs een chocolade fondue……………….
Gelukkig was een kwart ook nog wel ‘gezond’. Althans redelijk.
Ik nam zelf namelijk een champignonsoep. Ik zag dat die gebonden was maar ik heb nog nooit zo’n dikke soep gehad. Het was eigenlijk gewoon saus.
Ik smeerde de broodjes voor mijn zoontje en die voelde ook heel vet aan.
Maar goed. Gelukkig kon ik nog zelf een salade samenstellen en wokken met lekker veel groente.
Alleen bij dat wokken ging het ook niet helemaal goed. De saus was erg slap en heeeeeeeeeel zoet. Dit heb ik dus ook niet opgegeten.
Ik moet zeggen dat kinderen hebben ook wel helpt. Je loopt maar om de beurt en bent ook bezig met eten geven waardoor je al minder eet. 😊

Ik heb wel een paar sushi gehad en gelukkig was er ook gewoon wat paling en haring ongefrituurd.
Met het gewone eten heb ik me dus erg ingehouden omdat ik wist dat er nog toetjes aankwamen.
Hiervan heb ik de toetjes die ik een 10 gaf gegeten. Appeltaart, chocolade mouse en spekkoek.
Allemaal in kleine porties natuurlijk.
Ik heb heerlijk gegeten en ging gelukkig ook niet met een overvol gevoel weg als de meeste anderen.
Ik was vorige week 2 kg afgevallen maar ben bang dat dit vrijdag niet het geval is……….

Ik blijf me echter verbazen over zulke (Amerikaanse) concepten. Waarom zoveel eten!?
En waar ik me helemaal over verbaas. De meeste mensen eten die dag gewoon niet omdat ze dan ‘s avonds lekker veel op kunnen en lekker kunnen bunkeren. Hier gaat echt iets mis in de denkwijze. Als je namelijk de hele dag niks eet, gaat het lichaam alles wat hij dan in de avond binnen krijgt opslaan en vasthouden. Dit betekent nog meer gewichtstoename. Daarmee eet je dan inderdaad meer waardoor ook veel meer calorieën en koolhydraten binnenkrijgt.
Doodzonde. Beter kun je die dag gewoon om de 2,5 uur een kleine portie eten met zo weinig mogelijk koolhydraten en veel groente. Dan compenseer je wel al iets maar blijft de motor wel aan het draaien. Tevens krijg je al wat vitamine binnen die je wellicht gaat missen met het diner.
In de avond pak je hetgeen je echt lekker vind + lekker veel groente en de rest laat je links liggen. Je hoeft niet alles te proberen. En ook het bord hoeft niet leeg> zeker als je het niet lekker genoeg vind.

En het belangrijkste: geniet!

Smakelijk eten 😊

 

Scroll naar boven