Kipballetjes

Kipballetjes

Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kipgehakt
  • 1 el kokosolie
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl (gedroogde) tijm
  • ½ tl komijnzaad
  • ½ tl kruidenbouillonpoeder
  • 1 ei

Instructies

  • Meng het kipgehakt met de (cayenne)peper, knoflookpoeder, tijm, komijnzaad,   kruidenbouillon en ei 
  • maak hier (ongeveer 25) kleine balletjes van
  • Verwarm in een koekenpan een eetlepel kokosolie en bak hierin de kipballetjes gaar. Ook ideaal om 10 min. in de airfrayer te doen op 180 graden. Worden ze nog net wat knapperiger van.
  • Bereider een flinke portie (groene) groenten bij zoals broccoli, (snij)bonen of spinazie.
  • Je kunt ze natuurlijk ook gebruiken bij een pasta en vermengen met een zelfgemaakte tomaten of champignonsaus. 
Scroll naar boven