Knolselderij met tomaat uit de oven

Knolselderij met tomaat uit de oven

Gang ovenschotel
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 vleestomaten
  • 75 gram 30+ kaas
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 el peterselie
  • 1 el slagroom
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil en was de knolselderij.
  • Rasp de knolselderij.
  • Snipper de ui en knoflook.
  • Kook de ui en knoflook 2 min. in de groentebouillon.
  • Kook de knolselderij 5 min. mee met de ui en knoflook.
  • Snij ondertussen de tomaten in schijven.
  • Schud het water af en voeg de slagroom, peterselie, peper en zout toe.
  • Schep de knolselderij in een ingevette ovenschaal.
  • Leg de tomaat schijven over de knolselderij.
  • Verdeel de kaas over de tomaten.
  • Zet de ovenschaal voor ongeveer 10 min. (tot de kaas gesmolten is) in de oven.
  • Serveer het bijvoorbeeld bij een lekker stukje zalm.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven