fbpx

Blog

26 april 2021

Koning te rijk

Om alvast in het koningsgevoel van vandaag te komen had ik zaterdag een niks moet alles mag (geen verwachtingen) dagje gedaan.
De perfectionist en de controlfreak in mij zitten me nogal eens dwars. En met name op vrije dagen gaat dat in combinatie met kinderen niet goed samen. Teveel verwachtingen.  Het lijstje om te doen wat ik mijn hoofd heb geprent lukt namelijk niet met kleine kinderen.
En omdat de kinderen voelen dat er vanalles moet, gaan ze meer aandacht vragen en ik voel me met de minuut meer uitgeblust en geïrriteerd.

Niks moet alles mag dagje inplannen

Daarom las ik steeds vaker een alles mag en niks moet dagje in. Ik ga dan mee in de flow van de dag.
Ik beweeg mee met hoe het komt.
Zaterdag is dat voor 90% gelukt. Het enige moment dat het niet gelukt is dat we dus een moetje ingepland hadden. Namelijk mijn jongste zoon en ik moesten getest vanwege een verkoudheid.
Toen was er even hectiek (kwam alles bij elkaar).
Gelukkig toen ik terugkwam mijn go with the flow weer kunnen aanzetten en een heerlijk (en zelfs een beetje productief) dagje gehad. Samen met de fijne/mooie momenten met mijn kinderen voel ik me dan de koning te rijk.

Voelt eerst onwennig

De eerste keren voelde het nog wat onwennig en niet passend bij mij. Maar na een keer of drie gaat het steeds beter en merk ik dat ik s’avonds veel vrolijker ben, meer energie heb en terugkijk op een fijne (zelfs productieve dag). Ik raad je aan om het ook een (aantal) keer te proberen. Als het de eerste keer nog onwennig voelt, probeer het dan gewoon nog een keer. De eerste keer fietsen voelt ook onwennig.
Misschien kun je van deze koningsdag je eigen koningsdag maken 😉

Fijne koningsdag!

Tips