Maaltijdsalade met aardbeien en garnalen

Maaltijdsalade met aardbeien en garnalen

Gang Salade
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 400 gram voorgekookte en gepelde roze garnalen
  • 2 el balsamicoazijn
  • Stevia naar smaak
  • 30 gram verse basilicum of koriander
  • 50 gram parmigiano
  • 1 citroen, sap ervan
  • 1 avocado
  • 400 gram aardbeien
  • peper en zout

Instructies

  • Maak een vinaigrette door de stevia, balsamicoazijn, olijfolie en twee derde van het citroensap goed door elkaar te roeren. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Schil en halveer de avocado,verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel de avocado met de rest van het citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in tweeën.
  • Meng alles in een grote kom en serveer met de vinaigrette.
  • Snijd de basilicum of koriander fijnen strooi samen met de geraspte kaas over de salade
  • Bron: aardbeieneditie, dat smaakt naar meer van ARBUuitgevers en een snufje van mezelf (voedingscoach Maaike)

Laat een reactie achter

Scroll naar boven