Maaltijdsalade met aardbeien en garnalen
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 400 gram voorgekookte en gepelde roze garnalen
- 2 el balsamicoazijn
- Stevia naar smaak
- 30 gram verse basilicum of koriander
- 50 gram parmigiano
- 1 citroen, sap ervan
- 1 avocado
- 400 gram aardbeien
- peper en zout
Instructies
- Maak een vinaigrette door de stevia, balsamicoazijn, olijfolie en twee derde van het citroensap goed door elkaar te roeren. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Schil en halveer de avocado,verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel de avocado met de rest van het citroensap om verkleuring tegen te gaan.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in tweeën.
- Meng alles in een grote kom en serveer met de vinaigrette.
- Snijd de basilicum of koriander fijnen strooi samen met de geraspte kaas over de salade
- Bron: aardbeieneditie, dat smaakt naar meer van ARBUuitgevers en een snufje van mezelf (voedingscoach Maaike)