fbpx

Blog

4 september 2020

Monique (48), ik leer op een andere manier te koken en eten

Ik volgde Maaike al een tijdje op Facebook. Ik zag wat succesverhalen voorbij komen van mensen die ik kende en ik werd steeds nieuwsgieriger of dit ook iets voor mij kon zijn.
De corona lockdown zorgde ervoor dat ik qua gewicht mijn toppunt bereikte en ik echt klaar was met mijn gewicht. Mijn buik zat me in de weg met bukken en dit irriteerde mij.
In mei besloot ik om de stap te zetten en een afspraak te maken en ik startte meteen.
De weekmenu’s vond ik erg fijn en volgde ik trouw. Het was heel goed vol te houden.
In 3,5 maand verloor ik 23 kg.
Ik ben heel blij dat ik deze stap genomen heb. Ik kom er nu achter hoe ik een etiket moet lezen en hoe ik anders kan koken. Ik zit nu in de stabilisatiefase en (ondanks wat kleine zondigmomenten) blijf ik nog afvallen. Nu is het belangrijk om samen met Maaike op zoek te gaan naar een eetpatroon wat ik kan blijven handhaven zodat ik niet meer afval maar natuurlijk ook niet meer bijkom.
Ik gebruik nu nog veel het kookboek van PowerSlim. Hier staan ontzettend lekkere recepten in en heb hier al veel inspiratie uitgehaald. Het komende jaar is het belangrijk om dit samen met Maaike uit te bouwen tot geheel anders koken door de koolhydraten te vervangen in groenten of andere verhoudingen te hanteren. Ik heb er vertrouwen in dat me dit gaat lukken.

Ervaringen