fbpx

Blog

14 februari 2020

De omgekiepte bak bami zette mij aan het denken

Degene die mij enigszins kennen (dat heet dus 1 of 2x hebben gezien) weten dat ik redelijk onhandig ben. Met mijn lompigheid is altijd wat te beleven 😊
Natuurlijk kan ik er zelf meestal ook om lachen maar woensdag was er weer eens een moment waarop ik me behoorlijk ergerde op mezelf.
Op woensdag begin ik altijd s’middags met werken en ga ik t/m s’avonds door. Daarom eet ik voordat ik vertrek vaak thuis nog warm. Dit keer was dit een overheerlijke bami (recept volgt nog).
Ik had me voorgenomen even wat rust te nemen en deze bak voor de televisie op te eten. Dit komt zeer zelden voor omdat ik er eigenlijk tegen ben omdat je dan niet bewust eet.
En wellicht gebeurde daarom het volgende. Ik ga op de bank zitten en stoot met mijn elleboog tegen de bak bami. In een vlaag bedenk ik me dat dit waarschijnlijk het glas water is en vloek al binnensmonds. Wanneer ik echter naar de grond kijk blijkt het veel erger. De hele bak bami ligt over de parket, de tafel en tegen de witte muur. Ahhhhhhhhhh.
Daar gaat mijn rustig televisie/rust/eetmomentje.
Ik erger me dood aan mezelf. Waarom zet ik die bak op de leuning van de bank, waarom heb ik me bedacht om dit op de bank bij de TV op te eten? Waarom ben ik zo ontzettend lomp?
En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ik hoor je denken. Leuk! Maar wat moet ik met deze info.

Soms heb je een gebeurtenis nodig om weer even stil te staan bij hetgeen het echte probleem is.
Bij mij was dat bijvoorbeeld weer gas terugnemen, ontspanning zoeken en bewuster eten.
Dit klinkt heel cliché. Maar vaak gebeuren dingen met een reden. En door even stil te staan bij wat er is gebeurd kun je hier heel veel uithalen.

Ga maar eens bij jezelf na.
Wat was de reden dat je naar de chips of chocolade greep, hoe komt het dat die situatie met een collega je zo aangreep, waarom had je op vrijdag geen energie meer om na je werk nog een gezonde maaltijd te koken?
Probeer dit eens voor jezelf te analyseren en op te schrijven?
Wat is nu de eerste actie die je wilt doen?

Mijn eigen actie was bijvoorbeeld: eindelijk mijn lange voornemen om gitaar te gaan spelen waar te maken. Die middag vroeg ik in het BusinessCentrum of iemand nog een gitaar op zolder had liggen. Meteen zei iemand: ja hoor die mag je wel even lenen. Wacht ik ga hem meteen even halen. Geweldig!
Woensdagavond heb ik na het werk met heel veel plezier gitaar gespeeld. Ik kreeg er geen genoeg van, had er echt plezier in en ik kon na een uur kleine dingetjes spelen. Toen mijn man terug kwam van zijn vergadering zat ik nog met een big smile op de bank en de gitaar 😊.

 

Eigen ervaring PowerSlim, Tips