Pittig weekje

Afgelopen week was een pittig weekje met een dagje weg met gezin, 2 dagen scholing inclusief lunch, lunch met vriendinnen en een verjaardag.
Bij allen ging ik goed voorbereid op pad. Voor de zekerheid crackers, of een belegde scone mee en bij de verjaardag en het dagje weg ook een extra tussendoortje en groente mee.
Alles ging eigenlijk best goed tijdens deze dagen. Wel heb ik bij de salades wat dressing, feta, zongedroogde tomaten, pijnboompitten en wortelen binnengekregen.
En op de verjaardag (hou je vast nu komt die) heeft de hond van mijn neefje mijn rits van de tas open gekregen en mijn scone met vlees eruit gehaald. Zo kun je op veel voorbereid zijn maar dit had ik natuurlijk niet echt verwacht 😊.
Maar goed. Ik ben niet voor 1 gat te vangen. Ik had toch een extra tussendoortje bij.  Dus dan maar de frambozencake bij mijn 100 gr. Rauwe bloemkoolroosjes en een groentesoep.
Smaakte wat apart maar ach voor een keertje.
Met bovenstaande situaties heb ik natuurlijk hier en daar wel wat extra’s binnengekregen maar ik heb zeker het beste van het slechtste gekozen.

Thuis ging het echter wat minder. Op zaterdag had mijn man kwarkbollen bij de bakker gehaald en die roken wel zoooooo lekker. Daar heb ik dus ¼ van gehad.
Op zondag na de verjaardag had ik wat hoofdpijn, was ik moe en ik had ontzettende trek.
Dit is echt mijn valkuil heb ik alweer gemerkt. Op de verjaardag of plek zelf heb ik echt nergens problemen mee. Dan kom ik thuis en dan voel ik mezelf zielig en zeker als manlief dan nog eens heerlijke nootjes met elkaar gaat mengen. Notabene chocolade nootjes en gesuikerde nootjes!
Door de dag had ik me netjes aan de hoeveelheid tussendoortjes gehouden maar s’avonds had ik al een extra genomen omdat ik trek had. En toen kwamen die nootjes nog……………..
Ik begon braaf met de amandelen (de minst erge), daarna werd het al wat erger. Cashewnoten en pinda’s die ik niet eens lekker vind!
Dat dacht ik op dat moment dus ook, en toen dacht ik. Als ik dan toch een nootje pak, neem dan ook dat nootje wat je een 10 geeft Maaike. Dus toen heb ik nog 3 gesuikerde en 6 chocolade nootjes genomen.
Aaarghhhhhhhhhh. Balen!

Zo kan mijn voorbereiding zo goed zijn maar als het dan thuis misgaat heb ik er nog niets aan.
Erg jammer!
Maar goed. Niet in blijven hangen Maaike want dan krijg je nog meer van zulke situaties! Want dan is mevrouwtje nog zieliger……………….

Om even positief af te sluiten. Ik heb tijdens de dag scholing wel nog 2x een wandeling gemaakt, van de Celebrations op tafel afgebleven, geen taart, vlaai, cake, chips, stokbrood, bonbons gehad en al een week geen cola zero meer gedronken!

Als ik dan terugkijk vind ik dat ik het nog netjes heb gedaan. Dus ik moet nu ook gewoon trots op mezelf zijn en doorpakken!

 

Mijn gewicht is nu 0,8 kg afgevallen en 1,4 kg in vet.
Dit is voor 1,5 week. Het had zeker meer gekund maar ben er voor nu tevreden mee na wat ik allemaal gehad heb.

Scroll naar boven

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/voedingscoachmaa/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373