fbpx

Blog

28 juni 2019

Poe, de zondag zat ik er even helemaal doorheen…

Woensdag, donderdag en vrijdag gaan eigenlijk helemaal prima. Mijn darmen zijn ook nog niet helemaal de oude dus de eetlust is ook wat minder.
De zaterdag ga uit eten Gelukkig gewoon van de kaart met vrije keuze. Ik heb de menukaart van te voren al bekeken. Ik neem de champignons met geitenkaas vooraf en de salade garnalen met de dressing apart (zie foto) als hoofdgerecht. De croutons en het brood laat ik weg.
Dan komt het kiezen van het negerecht. Mijn zwakte. En dan pakken er ook nog 3 personen de chocolade mouse. Gelukkig neemt lang niet iedereen een dessert. Mijn man en vriendin naast me nemen er ook geen dus dat scheelt al. Maar dahm wat ziet die chocolade mousse er lekker uit.
Ik neem zelf de verse muntthee en geef het chocolaatje aan mijn vriendin.
Voor een aantal minuten had ik het even moeilijk maar dat ging eigenlijk snel over. Ik genoot van het lekkere weertje en de gesprekken.
De zondag ga ik in de ochtend (als het nog wat koeler is) een stuk wandelen met mijn kids.
In de bos is het heerlijk.

s’Middags mag mijn zoontje wat chips. Die ruikt wel heel erg lekker!
Slik slik, nee Maaike de PowerSlim chips is ook lekker. Slik.
s’avonds besluiten we te gaan BBQ’en. Ik maak 2 gezonde salades, neem voor mijzelf een witte vis uit de diepvries en maak groente spiesjes. Ik ben er klaar voor! Dat dacht ik. Maar als ik mijn ongemarineerde vis en kip eet en het bord van mijn man met het stokbrood, satésaus en de meloen zie krijg ik het wat moeilijk.

Ik zit nu in week 7 en ik heb mijn menstruatie. Dat werkt allemaal niet helemaal mee. Als klap op de vuurpijl mag mijn zoontje een calippo ijs (die hij niet opeet)  en neemt mijn man mijn lievelingsijsje Magnum Almond. Normaal geen probleem maar als ik al in een dip zit, raak ik hiervan gefrustreerd. Ik word dan ook een beetje stilletjes. Mijn man vraagt dan ook wat er is.
Ik leg uit dat ik het wat moeilijker heb. Gelukkig snapt hij me en probeert mij op te beuren.
Ook app ik nog twee vriendinnen die beide ook afgevallen zijn en mij helemaal begrijpen.
Ik ben blij dat ik dit gedaan heb. Ik ben bang dat ik anders naar die Magnum Almond had gegrepen.
Zo kom ik er weer achter hoe belangrijk het is om steun te vragen.
Gelukkig heb ik wel ijsjes voor mezelf gemaakt met slimpie ranja die de frustratie een beetje afkoelen.

Maandag gaat het allemaal weer en ben ik ontzettend trots op mezelf dat ik op mijn moeilijk moment nergens naar gegrepen heb.
Maandag is een drukke dag. Omdat de auto kapot is sowieso met de fiets in de ochtend maar ook s’avond als ik reanimatieles moet geven. Beweging check! 😊
En dan is het alweer dinsdag. Wegen. Ik ben 1,3 kg afgevallen. En nu ben ik enorm blij dat ik de moeilijke momenten heb getrotseerd zodat het resultaat er mag zijn. Mijn boeren laarzen passen me inmiddels alweer. Ze waren te straks geworden bij de kuiten. Het eerste wat ik weer aankan zijn boeren laarzen maar toch is dit erg fijn.
Op naar week 8. Yes!

 

Eigen ervaring PowerSlim, Tips