Pompoenlasagne
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 1 courgette
- 400 gram champignons
- 350 gram pompoen lasagnebladen of 1 pompoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram (mager) rundergehakt of vegetarisch gehakt
- 4 tomaten
- 8 blaadjes verse basilicum
- 1 tl oregano, karkuma en paprikapoeder
- snufje zout en peper
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 120 gram geraspte kaas
- 1 el kokosolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwijder voorzichtig de schil van de pompoen en snijd deze in zo dun mogelijke plakken. Het is ook mogelijk om de kant-en-klare pompoen lasagnebladen van de AH of Jumbo te gebruiken.Tip: Om de pompoen makkelijker te kunnen snijden kun je hem even in de oven 10 min. verwarmen zodat hij zachter wordt.
- Leg de tomaten in warm water.
- Snijd de ui, paprika, champignons,courgette en het teentje knoflook in kleine stukjes. Verwarm een el kokos olie en een grote hapjespan en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat de uien glazig worden. Voeg dan het rundergehakt toe en bak dit al roerend gaar, ongeveer 3-5 minuten.
- Dip met een bak kwastje in de pan waar het gehakt in gebakken is. Vet hiermee de ovenschaal in.
- Voeg de courgette, paprika, prei en champignons toe aan het gehakt en bak ongeveer 2 min. mee.
- Haal de tomaten uit het warme water en haal indien gewenst de schil eraf. Pureer de tomaten samen met de tomatenpuree en alle kruiden.
- Voeg vervolgens de tomatenpulp toe aan het gehaktmengsel. Zet het vuur laag en laat het gehaktmengsel 10 minuten sudderen.
- Schep een beetje van het gehaktmengsel in de ovenschaal en leg hier een aantal pompoen lasagnebladen overheen. Herhaal dit tot al je ingrediënten op zijn. Bestrooi de lasagne ten slotte met de geraspte kaas.
- Bak de pompoen lasagne 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de lasagne na het bakken even afkoelen en snijd in vier even grote stukken. Eet smakelijk!