Roergebakken rode kool met appel

Roergebakken rode kool (met appel)

Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram extra mager rundergehakt of rundertartaar
  • ½ rode kool
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine appel
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el kikkoman sojasaus
  • 100 ml water
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 tl kaneel
  • olijfolie of kokosolie om te bakken

Instructies

  • Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool. Snij daarna met een scherp mes dunne reepjes van de kool.
  • Schil en snipper de ui.
  • Maak de knoflook schoon.
  • Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in. Wacht tot deze glazig ziet, na een minuut of 5, en pers dan de knoflook uit boven de pan.
  • Snij ondertussen de champignons in kwarten.
  • Voeg het gehakt hieraan toe en bak dit bruin en rul.
  • Snij ondertussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snij daarna in partjes of kleine stukjes
  • Voeg de partjes appel en reepjes rode kool toe aan de wokpan en schep goed om. Bak zo’n 5 minuten mee en blijf regelmatig omscheppen.
  • Voeg de champignons, rijstazijn, sojasaus, kaneel en het water toe en draai het vuurlaag. Leg het takje rozemarijn bovenop de rode kool, doe de deksel op de pan en laat de rode kool nog ongeveer 15 minuten zachtjes stoven. Let er wel opdat er nog voldoende vocht in de pan zit, voeg desnoods nog wat extra water toe.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven