Thaise tauge noodles met rosbief en sesamdressing
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 400 gram rosbief plakken
- 400 gram taugé (sojascheuten
- 100 gram wortel, geraspt
- 4 lente-uitjes in schuine ringen
- 1 rode ui in halve ringen
- ½ komkommer in lucifer reepjes
- 4 el pinda's, gehakt
- 3 el sesamolie
- 2 el chilisaus
- 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en in ringen
- 2 el kikkoman sojasaus
- 1 bosje verse koriander, gehakt
- 1 bosje verse munt, gehakt
Instructies
- Meng 2 eetlepels sesamolie met de sojasaus en chili-saus in een kommetje.
- Verhit 1 eetlepel sesamolie in een pan en roerbak de taugé met de wortel, rode ui en rode peper circa 2 minuten.
- Giet de sesamdressing erover en menggoed door.
- Verdeel het taugé-groente mengsel over 4 borden en verdeel de komkommer, lente-ui en rosbief eroverheen.
- Bestrooi met peper, zout, de gehakte kruiden en pinda’s.
- Variatietip: Op een minder warme dag ook heerlijk met gebakken rundergehakt in plaats van rosbief.