fbpx

Blog

11 januari 2021

This is gonna be the best day of my life

In het ‘Tijd voor mezelf-21-daagse’ programma deelde balanscoach Anouk Sonnemans dit nummer This is gonna be the best day of my life
Zij deelde dit nummer om te  gebruiken als je het even niet ziet zitten of troost nodig hebt.
Doordat zij dit deelde bedacht ik me dat ik dit al doe maar niet meer van bewust ben.
Reden te meer om dit met je te delen. 

Het even niet zien zitten
Is er een moment op de dag dat je bijvoorbeeld denkt: ‘’help ik weet niet hoe ik dit allemaal moet doen’’, ‘’wat een baal/pechdag’’, ‘’dit kan ik er nu echt niet bij hebben’’, ‘’wat een rotopmerking’’ etc.
Gedachtes of situaties die voor vervelende gevoelens zorgen. Gevoelens als boosheid, frustratie, onmacht, overprikkeling, verdriet.

Negatieve emoties zorgen vaak voor trek
Deze emoties kunnen leiden tot meer trek en zelfs emotie-eten.
Om deze emoties naar de achtergrond te laten gaan of zelfs te laten verdwijnen is muziek een heel goed middel. Zoek welk nummer voor jou werkt. Is dat meer een up tempo nummer of juist een rustig nummer. Het maakt niet uit. Het is belangrijk dat het past bij jou. Schrijf de nummers die voor jou werken op en maak er een (eerste hulp bij – emoties) playlist van zodat je deze altijd kunt terugvinden op het moment je het nodig hebt.

Mijn favoriet
Zelf vind ik DJ Paul Elstak – Rainbow In The Sky ook een hele fijne. Lekker ff uit mijn plaat gaan en alles even vergeten en ook even aan een heel mooi en bijzonder moment denken. Namelijk de avond van onze bruiloft. Op dit nummer hebben we flink gedanst en dit was 1 van de vele hoogtepunten op die avond. Dus dan maakt de negatieve emotie ook vanzelf plaats voor een hele positieve.

shake it off

Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete (weer good in the mood) nummer 😊

Tips