fbpx

Blog

14 augustus 2020

Vakantie, hoe was mijn eetpatroon tijdens de vakantie

Deze week ben ik weer gestart na twee weken vakantie. Het was een vakantie van alles wat.
Een afwisseling van mooie momenten/genieten versus frustratie, vakantie gevoel versus geen vakantiegevoel, automatische verantwoorde keuzes versus onbewust eten met schuldgevoel en bewuste verantwoorde keuzes versus bewuste gezondigd zonder schuldgevoel.
Een paar momenten zal ik eruit lichten zodat je begrijpt wat ik bedoel.
Het weekend begon meteen goed omdat de kids gingen logeren en mijn man en ik twee dagen met zijn tweeën hadden gepland. We hebben heerlijk gefietst, gepicknickt (met koolhydraatarme boterham en snackgroenten),  tussendoortje van een PS reep of fruit en ongezouten nootjes (bewust verantwoorde keuze).

S’avond heerlijk uit gegeten. Hier heb ik heel bewust gezondigd zonder schuldgevoel. Ik heb weinig brood of aardappelen gehad maar wel voor producten die ik een 10 gaf gekozen. Namelijk het toetje en een cocktail. Mmmmmmm.
De eerste maandag en dinsdagavond van de vakantie heb ik mijn man nog geholepen met de administratie van zijn (tuinbouw)bedrijf. Eigenlijk had ik tegen hem gezegd dat hij dit voor de vakantie af moest hebben maar dit was helaas niet gelukt. Hier was ik dus wat gefrustreerd door (we hebben vakantie!!!!!). Om het maar snel achter de rug te hebben heb ik maar even geholpen. Hij had zich hier zelf een zak chips bij gepakt.
Ik had helemaal geen honger en ik eet tegenwoordig na 20u niet meer dus ik was niet van plan iets te pakken. Maar het geknaag naast me en de frustratie zorgde ervoor dat ik ook aan de chips ging. Nota bene chips die ik helemaal niet zo lekker vind. (onbewust) eten met schuldgevoel dus.
Hier baalde ik van. Ik heb mezelf tot de orde geroepen (na 2 kommetjes chips) en meteen weer voorgenomen alleen maar bewust te zondigen met producten waar ik een 10 voor geef.
Woensdag was de administratie af en gingen we naar Dierenrijk. We nemen altijd ons eigen proviand mee. Dus dit betekende broodjes (voor man en kids), PS croissantje en PS repen (voor mij), fruit, snackgroenten en voldoende drinken. Proviand namen wij eigenlijk altijd al zelf mee omdat het in een park best wel duur is. De snackgroenten zijn voor mij (en ook mijn man) inmiddels automatisme geworden. We hebben heerlijk genoten als gezin en heerlijk genoten van de snackgroenten.
Het was warm en s’middags dus wel bewust gezondigd met een waterijs.
Donderdag en vrijdag hebben we nog thuis aan de tuin gewerkt.
Tussendoor was mijn man nog de haspel zetten voor te beregenen en de aardbeienautomaat aan het vullen. Soms was hij dus zo’n 3 uur per dag daarmee bezig. Weg vakantiegevoel.
Hier was ik wel wat gefrustreerd om en was erg blij dat we toch nog 2 nachtjes weg hadden geboekt.
Gelukkig liet ik me nu niet verleiden tot eten door frustratie en probeerde ik me maar zelf te verwennen met een lekker bad en het bakken van koolhydraatbeperkte muffins.

 

 

 

 

 

 

Zaterdag, zondag en maandag zijn we 3 dagen in de buurt van Scheveningen geweest op een camping in een trekkershut. Heerlijk even weg van huis en met elkaar.
Dit was erg fijn. Hier ook 2 bewuste zondigmomenten gehad met zelfgemaakte appelpannenkoeken en een magnum.

 

 

 

 

 

 

De week erna hebben we de tent lekker opgezet in onze tuin. Afwisseling van in de tuin werken, aan de tent eten en zwemmen. Het was warm dus zin in warm eten hadden we niet echt.
1x een verantwoorde BBQ en ik ben gaan experimenteren met verantwoorde koude pastasalades en wraps.

 

 

 

 

 

 

Dat lukte prima. Heerlijk gegeten en niks gemist. Van de 14 dagen heb ik het vasten 5x onderbroken. Dus 9 dagen heb ik wel nog vast gehouden aan het vasten en niet meer gegeten na het avondeten.
Doordat ik toch ook wel wat zondigmomenten heb gehad ben ik wel 0,7 kg aangekomen. De stijging zat hem gelukkig in het spier- en vochtmassa. De eerst week had ik namelijk gemiddeld 1,5 uur bewogen per dag.

Zolang het niet meer dan 1,5 kilo is vind ik dit zelf voor een vakantie acceptabel (zeker ten opzichte van de 5 kg wat het vroeger was in een vakantie) omdat ik dit er binnen 1 a 2 weken wel weer af heb. Dus dat is goed te doen. Maar dit is voor mij persoonlijk. Het kan zijn dat jij een hele andere maatstaf aanhoudt. Prima. Zolang het voor je eigen gevoel maar goed voelt.

Dit was mijn alles wat vakantie. Hoe was jouw vakantie en hoe ging het met eten?

Tips