fbpx

Blog

12 maart 2021

Vandaag in het nieuws………….

Donderdag werd ik geïnterviewd in de podcast ”In balans” van balanscoach Anouk.
Op 1 van de vragen vertelde ik dat het nieuws mij energie kost.
Want het nieuws is voor mij altijd 1 brok negativiteit. Ik heb altijd al een allergie gehad voor het nieuws. Zelfs al toen ik kind was en mijn vader elke dag het nieuws keek en ik het met een half oor meekreeg. Want het is echt alleen maar ellende wat er verteld word.
Op enig moment zo tussen mijn 18de en 21ste schat ik, vond ik dat ik het nieuws toch maar eens moest gaan volgen. Anders kon ik immers niet meepraten op mijn werk en wist ik niet wat er in de wereld leefde.
Maar na een paar jaar ging het me weer heel erg tegen staan en keek ik het nieuws steeds minder. Ik ontdekte dat er op de radio ook een goed nieuws dag was. Dat vond ik een supermooi initiatief.
Ik volg nu al jaren geen nieuws meer en nu met corona al zeker niet.
Wat heb ik er persoonlijk aan om te weten hoeveel doden er zijn gevallen of hoeveel besmettingen er per dag bijkomen.
Ik kan daar zelf (buiten me aan maatregelen houden) niets aan veranderen. Het virus doet toch wat het wil of ik nu naar dat nieuws luister of niet.
Ik raak alleen maar geïrriteerd na nieuwsberichten of ik ga me zelfs zorgen maken.

Negativiteit invloed op gemoedstoestand
Allerlei negativiteit die veel invloed heeft op mijn gemoedstoestand. Geen zin. Weg ermee! 😊
Wat ik hier mee wil zeggen. Volg je gevoel. Als je merkt dat iets energie kost: weg ermee! Luister maar eens naar de podcast van Anouk en a.s. donderdag 18 mrt ben ik ook aanwezig in deze podcast 🙂

Goed nieuws dag
Toen we in het interview hadden over goed nieuws dag, dacht ik erna: ”nog eens opzoeken welke dag dat dat was” en nu blijken er zelfs hele sites met goed nieuws te bestaan. En zelfs een positief corona nieuws site. Daar wordt ik nu blij van!
Wat goed nieuws op een rijtje:

//www.pocon.nl/

//www.nu.nl/tag/Goed%20nieuws

Recepten