Vissteak op een bedje van groenten
Porties 3 personen
Ingrediënten
- Vissteak:
- 6 Stukken kabeljauwfilet van 1 cm dik en 7.5 cm dik
- 100 gram kokos, geraspt
- 65 gram blond lijnzaad, gemalen
- ½ tl zeezout
- 100 ml gesmolten boter = 70 gram vaste boter
- Groentebedje: p.p. 250 gram
- 150 gram haricot verts schoonmaken, halveren
- 400 gram kleine broccoliroosjes
- 150 gram koolrabi schillen en snijd deze in kleine blokjes 1,5 bij 1,5 cm
- ½ rode paprika in repen snijden
Instructies
- Blancheren groenten:
- Zet een middelgrote pan water op met snufje zout.
- Zodra het water kookt een voor een de groenten (niet de paprika) blancheren. Alles 4 minuten. Gebruik het wekkertje.
- Kom vullen met ijsblokjes en koud water.
- De geblancheerde groenten hierin direct koud spoelen.
- Alle groenten klaar en koud gespoeld, deze dan in zeef of vergiet uit laten lekken.
- Voor het uitgeven van de vis in wokpan de paprika in olijfolie sauteren, overige groenten toevoegen en warm wokken.
- Bereiding vis:
- Verwarmde oven voor op 200°C.
- Leg bakpapier op een bakplaat en daarbovenop een bakrooster. Wrijf dit in met olijfolie.
- Meng in een kom het kokos, lijnzaad en zout door elkaar.
- Doe de gesmolten boter in een ondiepe schaal.
- Doop de visfilets in de gesmolten boter en laat de overtollige boter eraf druipen.
- Haalde filets aan beide kanten door het kokosmengsel. Goed aandrukken.
- Leg ze op het bakrooster.
- Besprenkel of bestrijk ze licht met de olijfolie.
- Zet de vissteaks 8 minuten in de oven of tot het jasje goudbruin is. Controleer meteen thermometer de gaarheid. (60-65°C)