Vissteak op een bedje van groenten

Vissteak op een bedje van groenten

Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • Vissteak:
  • 6 Stukken kabeljauwfilet van 1 cm dik en 7.5 cm dik
  • 100 gram kokos, geraspt
  • 65 gram blond lijnzaad, gemalen
  • ½ tl zeezout
  • 100 ml gesmolten boter = 70 gram vaste boter
  • Groentebedje: p.p. 250 gram
  • 150 gram haricot verts schoonmaken, halveren
  • 400 gram kleine broccoliroosjes
  • 150 gram koolrabi schillen en snijd deze in kleine blokjes 1,5 bij 1,5 cm
  • ½ rode paprika in repen snijden

Instructies

  • Blancheren groenten:
  • Zet een middelgrote pan water op met snufje zout.
  • Zodra het water kookt een voor een de groenten (niet de paprika) blancheren. Alles 4 minuten. Gebruik het wekkertje.
  • Kom vullen met ijsblokjes en koud water.
  • De geblancheerde groenten hierin direct koud spoelen.
  • Alle groenten klaar en koud gespoeld, deze dan in zeef of vergiet uit laten lekken.
  • Voor het uitgeven van de vis in wokpan de paprika in olijfolie sauteren, overige groenten toevoegen en warm wokken.
  • Bereiding vis:
  • Verwarmde oven voor op 200°C.
  • Leg bakpapier op een bakplaat en daarbovenop een bakrooster. Wrijf dit in met olijfolie.
  • Meng in een kom het kokos, lijnzaad en zout door elkaar.
  • Doe de gesmolten boter in een ondiepe schaal.
  • Doop de visfilets in de gesmolten boter en laat de overtollige boter eraf druipen.
  • Haalde filets aan beide kanten door het kokosmengsel. Goed aandrukken.
  • Leg ze op het bakrooster.
  • Besprenkel of bestrijk ze licht met de olijfolie.
  • Zet de vissteaks 8 minuten in de oven of tot het jasje goudbruin is. Controleer meteen thermometer de gaarheid. (60-65°C)

Laat een reactie achter

Scroll naar boven