fbpx

Blog

18 juni 2019

Zelf jarig, hoe ben ik hier mee omgegaan?

Het werken bevalt weer super goed. Met name weer lekker een ritme hebben en onder de mensen zijn is fijn.
Dat ritme is voor het afvallen ook veel beter. Een vaste lunchpauze waarbij ik echt ga zitten en wat vastere tijden voor mijn tussendoortjes. Anderzijds zie ik ook steeds alle producten om me heen inclusief de aardbeien die ik nu überhaupt niet mag. Dus op de rustige momenten denk ik toch weer veel aan eten 😊
Maar niet getreurd. Er zijn weer nieuwe producten zoals de hagelslag die ontzettend lekker is. Hier kan ik me dan weer op verheugen.
Op woensdag heb ik een druk programma. S’morgens komt een vriendin van mij en ik moet vòòr het werk naar de fysiotherapeut en zal pas na het werk pas rond 19:15 thuis zijn.
Met de kids ben ik natuurlijk al vroeg uit te veren waardoor ik voor 8:30 al een ovenschotel heb gemaakt voor het diner.
Nadat ik om 11:00 mijn zoontjes naar de opvang heb gebracht ga ik nog snel even naar huis om een heldere aspergesoep met PS toast te eten.
Deze dag draait dus om planning om het allemaal te laten lukken.

Thuis merk ik dat met name de restjes die mijn zoontje niet opeet verleidelijk zijn. Die boterham met muisjes, muesli of die appel zien er dan ineens ontzettend aantrekkelijk uit.

Vrijdag ben ik zelf jarig en trakteer ik op vlaai in het BusinessCentrum. In de ochtend neem ik al alle ingrediënten voor een PowerSlim proof kwarktaart los mee zodat ik wel op de fiets kan gaan.
De kwarktaart maak ik dus al om 7:50 zodat hij nog minimaal 2 uur kan opstijven in de koelkast.
Ik leg er wel wat verse aardbeien op zodat het er aantrekkelijker uitziet en voor de mensen die niet hoeven af te vallen ook lekker is.

Ik peuzel hier zelf dus ook een stukje van. De aardbeien (3 schijfjes) eet ik ook op> Ik vind het echter al heel knap dat ik de vlaai laat staan> Ik heb hier eigenlijk ook helemaal geen moeite mee. 

Alleen als s’middags de vlaai nog niet op is vind ik het wat lastiger. Ik ga dus nog maar een rondje in het BusinessCentrum om ze kwijt te raken. Gelukkig raak ik de slagroomvlaai kwijt en doe ik de rest in bakjes voor mijn man en zoontje.
S’ middags om 16:15 na het werk zou ik opgehaald worden door mijn man en kinderen om nog wat te fietsen en uit te gaan eten.
Mijn man blijkt echter een verrassing in petto te hebben en komt met een geheel bepakte fiets aan. We gaan dus een nachtje in een B en B slapen.
Ik krijg allerlei enveloppen. Ik moet de route navigeren.
Ik moet wel lachen. Ik heb de vlaai dus bij me en mijn werktas. Ik durf heb nog niet te vragen of hij ook aan producten gedacht heeft omdat ik de verassing niet wil verpesten maar dan heb ik in ieder geval een paar producten in mijn tas.
We fietsen 20 km met bepakking en ik eet bij een brasserie in Kessel een heerlijke maaltijdsalade met zalm, garnalen en inktvisringen. Dressing is apart alleen eet ik wel de inktvisringen op. Dit is een bewuste keuze. Ik ben tenslotte jarig en laat het brood en de frietjes wel al staan.
Ik hoop door het fietsen ook niet te lang uit ketose te blijven.
S’avonds eet ik me op de kamer nog lekker een stukje kwarktaart die nog over is.
Mijn man heeft alles ingepakt dus qua kleren heb ik de volgende dag helaas geen broek om aan te doen omdat hij me een broek heeft meegenomen die ik nog niet aankan. Och ja dan maar gewoon het jurkje. Gelukkig heeft hij wel andere schoenen en verschillende PowerSlim producten meegenomen.

De volgende dag krijgen we eerst ontbijt. Ik had al doorgegeven dat ze voor mij niks hoefde klaar te maken. Ik eet het laatste stukje kwarktaart, een gekookt ei en wat komkommer.

In de ochtend bezoeken we nog een kasteel en lunchen we daar. Ik heb een maaltijdsalade met biefreepjes. Ik had gevraagd om geen dressing alleen blijkt de bief te drijven in een marinade.
Ik probeer zo weinig mogelijk van de saus te eten maar dat lukt natuurlijk niet helemaal.
We fietsen weer terug naar huis. Bij mij slaat de vermoeidheid al snel toe. Op de een of andere manier heb ik geen energie. Misschien doordat ik gisteren suikers heb gehad of omdat ik juist wat te weinig suikers binnenkrijg om wat intensiever te bewegen.
Tijdens de pauze ruikt de overgebleven vlaai die mijn man en zoontje hebben dan ook tè lekker.
Ik heb het er even moeilijk mee en besluit zelf een zakje PS paprika chips te nemen en zeg tegen mezelf dat ik gisteren al genoeg gezondigd heb en ik snel weer in mijn broeken wil komen.
Gelukkig gaat het terug op de fiets weet wat beter en fietsen we weer naar huis.
In 2 dagen hebben we 47 km. Gefietst met bepakking. Nu heeft mijn man de zwaarste bepakking gehad maar ik merk dat ik ook nog niet geheel terug in vorm ben na de zwangerschap en bevalling.
Dit moet ik ook even tijd geven.
Het was erg fijn om even geoefend te hebben voordat we in juli op de echte fietsvakantie gaan.

Zondag en maandag voel ik mezelf niet zo lekker. Beetje buikgriep waarschijnlijk.
Ik heb weinig honger en heb beide dagen een eetmoment minder gehad.
De vlaai op vaderdag deed me dus gelukkig ook niet veel. 😊
En dan is het weer dinsdag. Spannend. Ik weet zeker dat ik uit ketose ben geweest maar heb ook veel bewogen en heb het idee dat het 1 week veel kilo’s eraf is en de andere week weinig. Zie ik heel vaak bij vrouwen. Dus dan zou ik nu weer wat meer kilo’s kwijt moeten zijn.
En ja hoor. 1,2 kg. Poe gelukkig. De waardes zijn ook goed. Natuurlijk weet ik dat dit ook zal komen door het ziek zijn maar goed vandaag voel ik me weer redelijk goed en we gaan gewoon weer verder.

En zeker na een hele leuke uitspraak van een klant. Joes zei tegen mij als het niet gaat mag je altijd appen. Ik hoor mezelf praten. Hihi. Zo mooi om steun aan elkaar te hebben!

Eigen ervaring PowerSlim, Tips