fbpx

Blog

1 november 2019

Ik zit weer in de lift omhoog

Gelukkig bedoel ik dan niet het gewicht maar mijn algehele toestand.
Ik besef nu dat ik echt even in een dal zat. Ik heb er even een tabel van gemaakt. Ik hou wel van tabellen en structuur 😉

          –

 

                   Oorzaak

           +

Zorgen om mijn jongste zoon.Extra vocht om hersenen waardoor een zwaarder hoofdje en kans op achterstand in motorisch ontwikkeling in eerste 4 jaar.

 

Daan doet het super en heeft op dit moment helemaal geen achterstand. We zijn er op tijd bij geweest met de kinderfysio.
Pittige periode met oudste zoon.Peuter en aandacht verdelen.Begint steeds beter te gaan. Bram kan zich verbaal steeds beter uitdrukken waardoor het steeds beter gaat.

 

Niet lekker in mijn vel.Overgewicht.Gaat de goede kant op. Deze week 0,6 kg eraf. Het gaat niet meer supersnel maar ben blij dat het omlaag blijft gaan en ik kan steeds meer kleren aan. Dat is echt ontzettend fijn.

 

Druk druk druk.Man piekperiode met aardbeien en pompoenen.

Gezinslid meer.

Alles kwam op mij neer. Seizoen van aardbeien en pompoenen is bijna afgelopen.
Mijn man heeft dan weer wat meer tijd om te helpen met kids en huishouden.
Dieptepunt wat betreft bedrijf.

 

Zwangerschapsverlof en mijzelf niet lekker in vel voelen waardoor de onzekerheid toesloeg.

 

Ik kan weer bouwen aan mijn bedrijf en het heeft effect. Ik zit weer in een stijgende lijn naar boven.
Geen goede vriendin of familielid (menen te) zijn.

 

Zelf te druk en teveel met mezelf bezig.Nu alles weer in een positievere lijn zit, merk ik dat ik ook weer wat meer zin heb ik sociale dingen en geïnteresseerd ben in die ander.

 

Last van bekken.

 

Zwangerschap/bevalling.Helaas is dit nog niet echt aan de betere hand.

Ik ben nu wel bij een hele fijne bekkentherapeut maar door ook nog wat nek en rugklachten schiet het op dit vlak echt niet op.

Minder beweging.

 

Geen tijd voor maken

 

Ik ga weer met de fiets naar het werk. Wandelen mag nog meer.

 

Veel PS producten eten.Om maar niet naar andere dingen te grijpen.

 

Teruggebracht naar maximaal 7 momenten. 4 van de 7 dagen is dit goed gelukt.

 

 

Wel even heftig om dit allemaal op te schrijven maar ook heel mooi om te merken dat alles weer in stijgende lijn is.
Door het op te schrijven merk ik nog meer dat het zo belangrijk is om zelf in balans te zijn en me happy te voelen. Is dit niet het geval dan keldert alles naar beneden. Niet alleen gezin, maar ook bedrijf, eten, beweging en vrienden/familie.
Ik heb qua eten ook echt veel moeilijke momenten gehad. Met name in de 4 weken dat het wat minder ging. Ik heb me zeker niet buitensporig gedragen maar kreeg soms wel slechte zin als mijn zoontje en mijn man iets lekkers hadden en ging ook heel veel meer PS producten nemen.
Ik stelde mijzelf de vorige keer dan ook als doel: Meer bewegen in frisse lucht en maar 7 momenten per dag eten.
Dit is aardig gelukt. Ik ben weer veel met de fiets naar het werk geweest en ik heb echt minder momenten gehad. Sommige dagen maar 7 of zelfs 6 momenten. 3 van de 7 dagen helaas nog 7,5 of 8 maar geen uitschieters van 9 meer. Tevens heb ik geen cola zero meer in huis gehaald en deze alleen met uit eten (in het weekend) gedronken.
Het wandelen mag wel nog wat meer. Alleen weet ik nog even niet hoe. Mijn zoontje heeft geen zin meer om mee te gaan en ik kan natuurlijk niet zeggen. Blijf jij maar hier en ik ga alleen met Daan.
Hij laat zich ook niet paaien met eikels rapen of wat dan ook. Heel jammer.
De avonden zijn natuurlijk nu donker waardoor ik me in het buitengebied niet helemaal op het gemak voel in mijn eentje.
Misschien moet ik tussen mijn werk af en toe een blokje gaan lopen.
Ik ga het allemaal even in overweging nemen.
Ik merk dat het water drinken met de koudere dagen wat minder is geworden. Dit is mijn doel voor komende week. Meer water drinken. Tevens blijven mijn andere doelen (7 momenten en bewegen in frisse lucht) ook staan.

 

 

Eigen ervaring PowerSlim, Tips