Zomervakantie afgelopen, terug in het ritme of juist niet?!

Voor velen is deze week alles gewoon weer begonnen. Werk, scholen van de kinderen, sport, hobby etc.
Ik heb vorige week veel klanten horen zeggen. ‘Volgende week zit ik weer in het ritme’.

Deze week bleek dit voor mij even heel anders. Het was juist een stressvolle hectische week wat ook zijn weerslag had op het eten.
Mijn oudste zoontje Bram ging voor het eerst naar de basisschool. Sowieso al een hele stap maar voor een kind wat gevoelig en timide is helemaal. De eerste dag was met brengen een drama. Hij wilde natuurlijk niet en het eerste uur heeft hij met de onderwijsassistent door de school gelopen. Ik was blij dat ze hem zo goed aanvoelde maar als gevoelige moeder gaat het je wel aan het hart.

Ik wist dat het ook voor mij ook moeilijk zou worden. Ik merkte een constante onrust en gespannen gevoel in de onderbuik en borststreek.
Gelukkig werd dit woensdag allemaal al een stuk minder maar toen kreeg ik in de loop van de ochtend keelpijn waardoor ik toch maar even naar de teststraat ben gereden omdat ik voor vrijdag en misschien wel voor donderdagavond (een volle klanten dag) wilde weten of ik negatief was.
Woensdag kreeg ik niks voor elkaar omdat ik maar aan het denken was hoe het dan morgen moest. Ik moest mijn zoontjes dan afmelden voor de opvang en school, klanten afzeggen en daar ging ook mijn ingeplande me-time. Ik baalde als een stekker. Deze dag heb ik dan ook een stroopwafel met mijn zoontjes samen gegeten.

Donderdagochtend sloeg alles weer 360 graden om want ik had de uitslag (negatief) al!
Dus ineens moest ik als een gek 2 kinderen klaarmaken, fruit maken en hup naar school om Bram te brengen. Gelukkig had ik hem nog niet verteld dat hij niet naar school mocht vandaag.

Op het moment dat ik de uitslag kreeg gingen 100 gedachten door me heen. Wat ik allemaal kon doen. Omdat ik me al had ingesteld dat ik weinig tot niet kon werken had heb ik 1x 6 km gewandeld, 3 x 4 km gefietst, gepoetst, tuinhuis geolied, 3 uur gewerkt en met een vriendin nog 5 km gewandeld.
De hele dag veel in de weer en weinig gegeten als diner zorgde voor honger. Dus toen ik om 21:00 thuiskwam 2 frikandellen warm gemaakt. Nog steeds honger en een onrustig gevoel, ook nog een gevulde koek. En toen…………….. Balen van mezelf. Was dit nu echt nodig?

Ik besefte dat ik de voorgenomen me-time niet goed had ingezet. Ik had rust nodig van de hectisch week en wat doe ik. Ik ga als een gek wandelen, fietsen, poetsen en aan tuinhuis werken. Niet echt rust!
Een valkuil wat mijn bezige bij in me aanwakkert.

Iedereen heeft zo van die ego-types die dat duivelse stemmetje zijn en ervoor zorgen dat al jou goede voornemens overboord worden gegooid. Soms heb je genoeg energie om dat duiveltje tot een halt te roepen maar soms ook niet. En dat gebeurde mij deze week.
En ik was niet de enige. Ik heb er deze week in de praktijk meer gehoord. 😊
In een ander ritme komen doe je niet altijd even van de ene op de andere dag. En zeker niet als er dan ook nog onverwachte dingen tussen komen.  
Het getal op de weegschaal (+1,4 kg), het futloos voelen en het besef waar de schoen wringt, zorgde er wel voor dat ik weer gemotiveerd ben om er een halt aan te geven en het gezonde eten weer op te pakken.
Gaan we er samen weer tegenaan?

Lees ook eens mijn blog over de negatieve en positieve flow.

Scroll naar boven

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/voedingscoachmaa/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373