Een steeds terugkerende 'strijd tegen de kilo’s'

Vanaf mijn 16de heb ik gelijnd. Steeds weer opnieuw streng er tegenaan. Met veel moeite lukte het om af te vallen. Maar de kilo's vlogen er meteen weer aan.

Ik herinner mij nog heel goed een uitspraak van een coach nadat ik was afgevallen: "Op deze manier gaat het je wel lukken om op gewicht te blijven, toch?"
Maar het eerste wat ik dacht was: "Ik ga NU naar de supermarkt en koop al het lekkere wat ik tegenkom". Met ieder dieet lukte het om af te vallen, maar niet om het gewenste gewicht te houden. Het bekende jojo effect...
Koolhydraatarm en eiwitrijk werkte bij mij het beste. Maar ook toen kwamen de eetbuien terug, waardoor op gewicht blijven een strijd bleef.
Door de oorzaak van de eetbuien aan te pakken lukte het me eindelijk om de juiste keuzes te maken en weer te genieten van eten.

Van propvol naar smaakvol

  • Ik help mensen die steeds weer opnieuw in gewicht bijkomen.
  • 10% voeding op maat en 90% struggles rondom eetgedrag ontdekken en aanpakken.
  • Genieten van eten zonder dat het je dag beheerst.

Het Jo-Jo effect...

Zelf ben ik al 4x opnieuw 20 kilo bijgekomen en steeds met veel moeite weer afgevallen. Uiteindelijk ging ik met een voedingscoach aan de slag. Maar ondanks de steun en begeleiding wilden mijn snaaibuien, mijn eetbehoeftes, niet verdwijnen.
Tijdens zo'n eetbui haalde ik alles uit de kast. Zelfs de pot chocoladepasta bleef niet onaangeroerd. Ik deed het altijd stiekem want ik schaamde me er dood voor.
Op een gegeven moment (zeker als voedingscoach) voelde ik me er zó rot bij. Ik was helemaal klaar met de strijd tegen de eetbuien en dat getal op die weegschaal. Mijn traject hierin duurde ongeveer 3 jaar.
Met meerdere aanpakken en therapieën kwam ik steeds een stukje verder.
Maar nog niet waar ik zijn wilde.

nougat-272934_1280
Tegen muur

Ik heb nu geen eetbuien meer

Uiteindelijk lukte het - vrij gemakkelijk - om de onvervulde behoeftes aan te pakken.

Met behulp van een eenvoudige gesprekstechniek.

Van de 6 jaar die ik nu stabiel ben in gewicht, heb ik al 3 jaar geen eetbui meer gehad en geniet ik van lekker eten.
Omdat ik nu weet wat ik ECHT nodig heb, wat mijn werkelijke behoefte is, hoef ik mijn onvervulde behoeftes niet meer te dempen met het eten of snaaien van dingen die niet goed voor mij zijn.

Sublogo_Voedingscoach-Maaike_FC_wit

Deze succesvolle gesprekstechniek pas ik nu ook toe bij mijn cliënten.

In combinatie met mijn kennis en expertise over voeding en het menselijk lichaam komen mijn cliënten nu sneller tot de kern van de eetbuien.

Zij doorbreken nu effectiever hun ongezonde eetpatroon.

Daardoor bereiken zij gemakkelijker hun gezonde gewicht en weten dat moeiteloos te behouden.

Wil je weten of dit ook iets voor jou is?

Maaike-klantLieke
Scroll naar boven

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/voedingscoachmaa/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373