Asperges met gegrilde kip en pesto

Asperges met gegrilde kipfilet en pesto

  • 1½ kilo witte asperges
  • 4 kipfilets
  • 1 zak rucola (75 gram)
  • 10 gram basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 75 millimeter olijfolie
  • 1 el pijnboompitten
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper en zout
  • 1 el citroensap
  1. Maak de asperges schoon en kook ze inlicht gezouten water, met eventueel een klontje roomboter, 6 tot 10 minuten en laat ze met de hittebron uit nog 20 minuten na garen.

  2. Bestrooi de kipfilets met peper en zout en grill mooi goudbruin en gaar.

  3. Pureer voor de pesto, de rucola met de knoflook, de olijfolie, basilicum, citroensap en de pijnboompitten. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  4. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel over 4 borden. Leg de kipfilets erbij. Schep een beetje pesto over de asperges en de kipfilets.

  5. Serveer de rest van de pesto er apart bij.

  6. Bron: dat smaakt naar meer van ARBU uitgevers met een snufje van mezelf (Voedingscoach Maaike)

Salade

Laat een reactie achter

Scroll naar boven