Asperges met gegrilde kipfilet en pesto
- 1½ kilo witte asperges
- 4 kipfilets
- 1 zak rucola (75 gram)
- 10 gram basilicum
- 1 teentje knoflook
- 75 millimeter olijfolie
- 1 el pijnboompitten
- 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- peper en zout
- 1 el citroensap
-
Maak de asperges schoon en kook ze inlicht gezouten water, met eventueel een klontje roomboter, 6 tot 10 minuten en laat ze met de hittebron uit nog 20 minuten na garen.
-
Bestrooi de kipfilets met peper en zout en grill mooi goudbruin en gaar.
-
Pureer voor de pesto, de rucola met de knoflook, de olijfolie, basilicum, citroensap en de pijnboompitten. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
-
Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel over 4 borden. Leg de kipfilets erbij. Schep een beetje pesto over de asperges en de kipfilets.
-
Serveer de rest van de pesto er apart bij.
-
Bron: dat smaakt naar meer van ARBU uitgevers met een snufje van mezelf (Voedingscoach Maaike)