Creativiteit, even zorgeloos.

Wow, wat een mooie ’therapie’ is creatief bezig zijn zeg.
Ik hoor mensen wel eens zeggen: “Ik ben niet creatief”.
Ik ben ervan overtuigd dat iedereen creativiteit in zich heeft. Alleen schaamte en succes staan mensen in de weg. Creativiteit is loslaten van patronen. Je fantasie gebruiken die je met het volwassen worden misschien wel hebt weggestopt.
Creativiteit is feitelijk vrijheid. Maar dan moet je de zekerheden wel durven loslaten.
Perfectionisme kan behoorlijk in de weg staan. Ik ben zelf ook goed in de lat hoog leggen. Gelukkig heb ik geleerd hoe ik deze lager kan leggen en nu geniet ik ontzettend van creatief bezig zijn. Ik grijp elke gelegenheid aan om wat te maken. Als het nu gaat om taart versieren, handletteren, graveren, bloemschikken of een luiertaart maken. Het maakt niet uit. Ik kan me hier helemaal in verliezen en in opgaan.

Inspiratie
Ik verzin het zeker ook niet allemaal zelf. Het geheim is Pinterest. 😊
Ik ga gewoon wat afbeeldingen zoeken en daar pak ik de 3 leukste uit en die ga ik met elkaar combineren. En als ik eenmaal bezig ben kom ik weer tot nieuwe ideeën en wordt het mijn eigen creatie. Zo heerlijk. Dat gevoel van een idee hebben en daarnaar toe werken. Alles waar je constant aan moet denken en negatieve gedachten die voorbij komen vallen allemaal van je af.
Daarom werkt het voor mij denk ik nu zo goed als ‘therapie’. Het is behoorlijk druk in mijn hoofd en moet aan veel denken. Het creatief bezig zijn is dan letterlijk loslaten. Van alle zekerheden. Want zekerheden en controle werken niet bij creativiteit. Ik ben zo blij dat ik dit ontdekt heb.

Zelf creëren?
Mocht jij zelf ook iets willen met creativiteit maar niet weten hoe je moet beginnen, begin dan gewoon met een voorbeeld namaken. Niks mis mee. Je hoeft het wiel echt niet zelf uit te vinden.
Door het doen en als het je lukt om los te laten komen vanzelf de ideeën.
En het resultaat is bijzaak. Mijn creaties zijn verre van perfect maar toch vind ik het heel leuk om iemand een creatief cadeau te geven. Diegene vind het al heel snel mooi omdat jij het zelf hebt gemaakt.

Creëer de vrijheid!

Scroll naar boven