Gerty: ”Wat er gebeurd is weet ik niet, maar DE KNOP = om”

Na een berichtje in mijn mailbox over emo eten was mijn nieuwsgierigheid gewekt.
Via mail contact gezocht met Maaike. Al snel kreeg ik een reactie.
Eerst hadden we contact via mail omdat ik al jaren de eeuwige jojo-er ben. Op aanraden van Maaike hebben we het contact voortgezet via ZOOM.

Mijn ervaring met Maaike

Ik heb deze meetings als zeer prettig ervaren.
Maaike straalt rust uit en stelt je op je gemak.
De ZOOM meetings, oefeningen en huiswerk waren zin/hulp vol en leerzaam.

Wat er gebeurd weet ik niet, maar DE KNOP = om”.

Om een voorbeeld te noemen: Als ik nu 1 koekje neem bij de koffie of thee blijft het bij 1 koekje.
Voorheen bleef het niet bij 1 maar nam ik er 2 en over de middag of avond deed ik dit nog meerdere malen.
Dit kon ook bijvoorbeeld tijdens de lunch. Dan at ik soms wel 3 boterhammen dik belegd extra of at het zoet uit de hand ipv op de boterham of beschuit.
Tijdens de meetings had ik geleerd om mij de vraag te stellen wanneer, waarom en welk gevoel en dit steeds op te schrijven.

Ik kan me nu beter houden aan genoeg is genoeg en niet van “ach waarom ook niet”

Hieronder zijn al mijn dieetboeken bij elkaar gelegd. Niks werkte. Het strenge lijnen zette me ieder keer weer aan tot meer eten en dus (blijkt achteraf) emo eten.

Gewichtsafname
Het gewicht gaat nu langzaam omlaag. Dit vind ik prima zo. Ik heb besloten nooit meer te gaan lijnen en als ik zo doorga krijg ik de kilo’s er ook wel vanaf. Alleen hoef ik me niet steeds overal te verontschuldigen omdat ik een of ander dieet aan het volgen ben. Ik maak mijn eigen keuzes hierin.
Ik spreek nog 1x per 2 maanden met Maaike af. Ook al is het via zoom. Ik hecht hier veel waarde aan. In die gesprekken krijg ik steeds weer nieuwe inzichten en motivatie waardoor ik het goed volhou.

Ik voel me lekker in mijn vel
Sinds ik begonnen ben met het programma en na de zoom meetings, is bij mij nu het besef aan het komen. Ik ben goed zoals ik ben ik voel me nu lekker zit goed in mijn vel (en dat is nogal wat) Ik kijk nu anders naar mezelf en durf het soms ook hardop te zeggen en niet alleen tegen mezelf. Wat mij opviel dat dit jaar de paaseitjes in de winkel bleven liggen (en ben ze heel vaak tegengekomen) donderdag voor Pasen heb ik chocolade eitjes gekocht en heb vaak tegen mezelf, man en kinderen gezegd dat, dat knap is van mij. Natuurlijk heb ik rond de paasdagen genoten van de paaseitjes en al het andere lekkers. De momenten waar ik eerst meesstal in mijn snaaigedrag verviel zijn nu ook veel minder en ik loop nog wel naar de koek la en de koelkast trek ze open, kijk en kijk nog eens en constateer dat er eigenlijk niets in zit wat mij beter of gelukkiger maakt, dus gaat de la of kast weer dicht en voel ik me goed zeg maar super goed!

Luister het podcast interview met Gerty:

Groetjes Gerty


Scroll naar boven