Ontspannen………………….Wat is dat?

Ik mag ontspannen. Dat was het bewustzijnskaartje wat ikzelf vandaag trok. En dat kaartje raakte me meteen.
Ik weet ook heel goed waarom. Ik heb een workaholic als man. Hij is aan het werk voor zijn baas of voor zijn eigen bedrijf. Wanneer hij niet aan het werk is doet hij wel iets voor de badmintonvereniging waar hij voorzitter van is. Kortom, altijd bezig.
Ik heb geprobeerd mee te doen met zijn ritme. Dit lukt me echter niet. Ik heb meer rust, ontspanning en slaap nodig. Dus mijn energielevel raakte uitgeput.
Nu weet ik dit inmiddels als jaren maar dan nog zorg ik er onbewust voor dat ik niet op mijn kont zit als hij thuis komt. Ik voel me dan meteen schuldig dat ik op de bank, in de tuinstoel of waar dan ook zit. Ik sta mezelf dus niet toe om fatsoenlijk te ontspannen.
Nu weet ik van mezelf dat ik juist meer trek krijg van niet ontspannen en altijd maar in de weer zijn voor anderen.
Ik heb me een keer een maand het doel gesteld iedere dag een half uur te ontspannen. Nou ik geloof dat ik maar aan 5 keer kwam in die maand.

Voor mij is ontspannen, lekker met een goed boek in een relaxte stoel. In de zomer het liefst buiten in de tuin of in een park (groene omgeving).
Ik weet dat ik in de mijn zwangerschapsverlof wel eens (met een boek) naar een mooi plekje aan het water gefietst ben. Ik voelde me toen intens gelukkig. Waarom doe ik dit nu nooit meer???
Omdat ik me de tijd hiervoor niet gun. Zonde. Want je leeft tenslotte maar 1 keer.
Dat ik dit kaartje trok is dus niet voor niets en ik ga hier ook iets mee doen.
Terwijl ik dit typte wilde ik alweer typen: proberen iets mee te doen.
Nee: ik GA het doen!
Gewoon tijd voor maken!

Een fijn relax weekend toegewenst!

Scroll naar boven