Supervoedsel Asperge

In een ander bericht liet ik al de 4 voordelen weten van meer energie, een stralende huid, goede darmflora en vochtafdrijving. Ik wil echter nog dieper ingaan op het onschadelijk maken van vrije radicalen.

Asperge is namelijk een van onze rijkste bron van glutathion. Dit is een van de belangrijkste stoffen die de lever moet aanmaken om afvalstoffen geschikt te maken voor uitscheiding via de lever, of gal, darmen en nieren. En om vrije radicalen* onschadelijk te maken. Lukt deze uitscheiding van afvalstoffen niet, dan moeten de stoffen in ons lichaam worden opgeslagen in ons lichaam. De aanmaak van voldoende glutathion is wellicht een van de belangrijkste zaken om gezond oud te worden, omdat ons leefmilieu steeds meer lichaamsvreemde stoffen bevat die onschadelijk gemaakt moeten worden. Bovendien bepaalt glutathion voor een groot deel de gezondheid van onze cellen.

Door asperge te combineren met ei, avocado of wilde zalm ontstaan er nog een mooiere combinatie voor de lever. Binnenkort een recept hiervoor.

*Vrije radicalen zijn moleculen of atomen die zich vrij kunnen hechten aan andere moleculen in je lichaam en daar schade aan kunnen richten.

Bron: Rineke Dijkinga, weetje over (h)eerlijk eten, zevende druk, 2017, isbn: 978-908182155-1

 

Scroll naar boven