Bewegen zorgt voor gewichtstoename

Alweer een week verder. Gelukkig zit ik er qua mind nog goed in. Ik maak bewuste keuze en heb weer veel meer bewogen.

Ik heb wel het een en ander gehad afgelopen week: paar gekookte wortels, braadworst, half glaasje hugo, bakje griesmeelpudding en een extra PowerSlim product. De wortels had ik gesmoord en bereid op een andere manier waardoor ik deze wilde proeven. Braadworst smaakt gewoon lekker bij andijviestamppot en we hadden geen ander vlees. Mijn man had boodschappen gedaan….. Overigens was de stamppot wel gemaakt met bloemkool in plaats van aardappelen.
Op de zaterdagavond klein beetje hugo gedronken met een avondje met vrienden. Voor de rest die avond gewoon van de paprika, tomaatjes en wat kaas gesnoept.
Zondag met het lijnzaadbrood wentelteefjes gemaakt met het vanille dessert, ei, kaneel en steviapoeder. Redelijk lekker. Bakte alleen wat aan. 😊


Daarna hebben we zelf griesmeelpudding gemaakt. Wel met de helft minder suiker dan normaal maar toch veel koolhydraten natuurlijk. Als ik iets lekker vind is het dat wel. Een echte 10! Daarom ook gewoon genomen.

 

 

 

 

 

 

Woensdagavond had ik een moeilijke avond. Ik was ontzettend moe en had nergens zin in. Dat is voor mij vergif. Want dan wil mijn lichaam op de een of andere manier koolhydraten om energie te krijgen. Die energie krijg ik daar helemaal niet van en dat weet ik inmiddels heel goed maar toch blijft mijn lichaam dan snakken naar suiker.
En ik had het bijna gedaan. Gelukkig was die aangebroken zak kroepoek (die dacht ik in de kast zou liggen) al op. Ik bekeek de andere dingen. Snoepbanaantjes, spek en pepernoten. Nee die dingen waren het me niet waard. Niet lekker genoeg en meer zin in hartig.
En toen kwam ik ook wat meer bij mijn positieven. Wat was ik aan het doen? Ik had dit helemaal niet nodig. Mijn lichaam heeft slaap nodig geen eten!
Omdat het pas 20:30 was toch nog even gaan zitten en uiteindelijk een extra PS product genomen.
Om 21:30 gewoon naar bed gegaan omdat ik trek en slaap bleef houden. Dan maak lekker naar bed zodat ik niet meer in de verleiding kom en dat is uiteindelijk wat mijn lichaam vraagt.

Vrijdag op de weegschaal werd ik niet zo vrolijk van het getal. 1,2 kg bijgekomen. Gelukkig waren de waardes wel extreem goed en te verklaren. Menstruatie waardoor vocht (met 2,8 kg) omhoog gaat en meer bewegen waardoor spieren met maar liefst 3,4 kg  omhoog gaat.
Dat is echt veel! Ik verwacht dus dat ik volgende week wel afval. I go for it!

Scroll naar boven