De kracht van meditatie

Nooit gedacht dat ik ooit zou gaan mediteren. Ik vond het altijd maar zweverig en dacht aan iemand in kleermakerszit en de handen open op de knieën.
Door verschillende facetten in mijn leven ben ik toch in aanraking gekomen met meditatie.
Door de opleiding en therapie bij emotie-eten, mensen in mijn omgeving, edelstenen krachtspel en de coaching van de vrouwenkrachtmethode. Het kwam zo vaak ter sprake dat ik het toch een keer wilde proberen. En dat begon met name met visualisaties waarbij je bijvoorbeeld in verbeelding op reis gaat naar een zonnig strand. Daarna kwamen de slaapmeditaties van commit happiness.
Echt een aanrader voor als je een piekeraar bent in bed en niet in slaap komt. Je slaapt dan binnen 10 minuten!
Ik heb (in mijn eigen bed) nog nooit het einde van de meditatie gehoord. 😊 Ook niet als het maar een meditatie van 15 min. is.
Ik zeg bewust eigen bed, want op een andere plek is het slapen nog steeds dramatisch maar met de meditaties wel al vele malen beter.

Nu doe ik een ochtend- en avond energieprogramma van de vrouwenkrachtacademy. Die gaat echt al verder in op chakra’s waarvan ik in eerste instantie ook dacht. Jeetje wat is dit allemaal. Maar als je je er verder in verdiept is het eigenlijk heel logisch en als je dan ook nog merkt dat je de dag veel rustiger en gestructureerder start en eindigt heb ik die 5 minuten ochtend en avond er wel voor over.
Het is echt heel bizar wat het met je lichaam doet.
Jij bent zelf aan het roer. Jij ziet, bedenkt en doet hetgeen jij wilt. En dat is ook de kracht van de meditatie. Alles mag en je volgt je eigen lichaam en hart. Ok dit klinkt ook weer wat zweverig maar ik raad je echt aan het eens te proberen. En start dan eens met een meditatie van commit happiness via haar site of youtube.
Die meditaties zijn prettig om naar te luisteren en niet zo zweverig. Je kunt het thema kiezen waarin je op dat moment behoefte aan hebt. Dus slapen, ontspannen, inspiratie, kracht en dergelijke.

Ik voel me nu veel energieker, rustiger en ik kan veel efficiënter werken.
Ook is het geloof in mezelf beter.

Mediteer ze en laat me gerust weten wat jou ervaring ermee is.

 

Scroll naar boven