De reis van 9 jaar Voedingscoach Maaike

Voedingscoach Maaike 9 jaar!
Daarom pak ik even het moment om mijn eigen ontwikkeling in deze 9 jaar te beschrijven.
Ik ben zeker vanaf mijn 10de al bezig met eten. En dan bedoel ik ook echt bezig. Geobsedeerd door eten. Constant bezig met wanneer kan ik eten, wanneer zijn mijn ouders weg, wanneer kan ik me echt even lekker laten gaan zonder dat mijn moeder er iets van zegt etc.
Vanaf mijn 17de kwamen de herhaaldelijke diëten erbij. Van een weddenschap met pap tot alleen maar shakes en alles wat er tussenin zat. Afvallen, bijkomen en gevoelens weg-eten beheerste eigenlijk mijn hele leven.
Totdat ik op mijn 29ste afviel met PowerSlim. Nu leek ik het echt gevonden te hebben. Maar in dat jaar ging ik ook trouwen. Stiekem was dit natuurlijk een enorme stok achter de deur.
Erna lukte het me wel redelijk om op gewicht te blijven maar ook kwamen de eetbuien steeds meer terug, En dan was het 1 dag met eetbuien en veel eten en dan 3 dagen weer heel streng. En zo hield ik dit wel even vol. Ik was inmiddels ook al PowerSlim coach. Want ik wilde dat iedereen zo mooi kon afvallen en op gewicht blijven.
Maar was het wel zo mooi als het leek? De eerste jaren wel. Maar het begon steeds meer te wringen.

Op gewicht blijven koste zelfs als Voedingscoach heel veel moeite
Met name nadat ik zelf moeder werd en eigen tijd een schaarse was kreeg ik zelf steeds meer moeite met op gewicht blijven en lukte het me puur omdat ik al die producten voor handen had.
Het begon met name na de geboorte van mijn tweede zoontje steeds meer te knagen. Het lukte me zelf ook niet meer om helemaal terug te gaan naar het gewicht voor zwangerschap en diep in mijn achterhoofd wilde ik dit ook niet. Want het koste zoveel moeite om op dat gewicht te blijven en ik had het gevoel dat dit gewicht niet goed bij me paste. Een beetje voller stond mij eigenlijk wel.
Ook in deze periode was ik constant bezig met eten. Geobsedeerd.
Ik besefte dat het aankomen echt kwam door emotie-eten. Natuurlijk wist ik dit wel langer maar dit toegeven was moeilijk. Het klinkt zo zwak. En omdat ik mezelf zwak voelde werden de eetbuien alleen maar meer.

Hulp bij emotie-eten
Ik besloot hierin hulp te zoeken. Zeker een jaar ben ik hiermee intensief aan de slag geweest en beetje bij beetje ging het steeds beter. Ik ging ook zelf opleidingen hierin volgen. De laatste restjes van emotie-eten verdwenen hier. En opeens was er een moment dat ik besefte dat mijn eetbuien weg waren. Dit was heel geleidelijk gegaan.
Ook lukte het steeds beter om te kiezen wat ik wilde en te voelen wat goed was voor mijn lichaam.
Op een verjaardag was het niet meer alles of niets. Ik kon namelijk helemaal los gaan en eten zonder te weten waar ik echt zin in had want ik had besloten dat het vandaag mocht……..
Of ik had besloten dat het helemaal niet mocht en dan at ik niks en kwam ik met honger en enorme trek thuis. En volgens weer een eetbui.
In de opleiding van Emotie-eten de baas heb ik veel tools geleerd voor die alles of niets strategie die zoveel vrouwen hebben. 

Ik merkte steeds vaker dat diëten averechts werkte
Het diëten begon me in de praktijk steeds meer tegen te staan en ik merkte dat het met name bij de mensen die last hadden van emotie-eten totaal averechts werkte. Het was voor mij zelfs een kwelling om hun te zien worstelen. Het ging mij aan het hart. Ik besloot het roer helemaal om te gooien en te stoppen met het begeleiden bij afvallen en te richten op het probleem eronder. Het emotie-eten.
Die keuze was een goede keuze maar bracht bij mij ook weer opnieuw spanning en ik merkte dat ik weer meer in het hoofd ging zitten. Juist nu ik meer op intuïtie wilde werken. Daarom heb ik zelf een traject bij Sandra gevolgd. Dit heeft me heel veel gebracht. Mijn ervaring kun je hier lezen.

Ontspannen omgaan met eten
Ik ben zo blij dat ik nu ontspannen kan omgaan met eten. Ondanks dat ik overgewicht heb voel ik me goed in mijn vel en vooral fit en energiek. Gewicht is maar een getal. Niet meer de hele dag bezig zijn met eten is zo’n mooi cadeau. Dat gun ik iedereen.

Mijn persoonlijke doelen zijn nu:

  • Niet geforceerd/spastisch bezig zijn met eten.
  • Niet gefocust zijn op dat stomme getal op de weegschaal
  • Waar heb ik zin in. Welke smaak en structuur?
  • Eten wat goed voelt voor mijn lichaam. Waar ik niet uitgeput van raak en waar mijn darmen goed op reageren.
  • Een lichaam wat bij Maaike past.
  • Wanneer ik trek heb in eten, eerst even voelen waar dit vanaf komt.
  • Geen eetbuien.
  • Eten met minder omega 6.

Omega 3 en 6 in balans
Een half jaar geleden werd ik uitgenodigd om via een bloedtest mijn omega 3:6 balans te meten.
Iets waar in de opleiding voedingspsychologie al veel aandacht aan besteed werd.
Daarom was ik zeer benieuwd hoe mijn balans was. Deze bleek ondanks voedingsaanpassingen nog behoorlijk uit balans. Dat integreerde me en ik wilde er meer van weten. Daardoor startte ik met Omega 3 visolie.
Buiten dat ik in de bloedtest daadwerkelijk kon zien dat ik weer in balans was voelde ik me ook anders.
Energieker, meer focus, beter geheugen en een beter gebit en tandvlees.
Dus ik besloot om hier ook als coach mee te gaan werken omdat dit de basis van veel is.
Toen ik me ging richten op emotie-eten vroeg ik me af of de naam Voedingscoach nog passend was.
Nu met deze omega 3 testen voelt ook mijn bedrijf ook weer in balans. Aan de ene kant begeleiden bij emotie-eten en aan de andere kant op een hele andere manier omgaan met voeding door te voelen en in te spelen op de omega 3 en 6 balans.

Cadeautje voor jou
Omdat mijn bedrijf nu 9 jaar bestaat heb ik een mooi cadeautje voor je.
In de maand september kan de omega bloedtest bij 5 mensen gedaan worden voor €36,90 ipv voor €75,-
Wanneer je dan voor 15 sep zou beginnen met visolie ontvang je ook nog eens een maand lang zinobiotic met 8 darmvezels om de darmflora te optimaliseren.
Stuur me een mail als je hier gebruik van wilt maken.


Scroll naar boven