Mijn gevoel weer laten spreken………..

Van nature ben ik echt een gevoelsmens. Maar wat als je gevoel vaak gekwetst is in het verleden? Wat doe je dan?
Ik heb op zesjarige leeftijd mijn beste vriendin verloren en omdat ik toen nog niet begreep wat de dood inhield ging ik me afsluiten. Mezelf letterlijk buitensluiten. Ik verloor al snel al mijn vriendinnen en dit was ook het begin van een heel pestverleden t/m het vierde leerjaar van het voortgezet onderwijs. Op het MBO kreeg ik pas weer vriendinnen en begon ik weer plezier te krijgen op school.
Alleen met stages kwam ik mezelf keihard tegen. Ik kampte met behoorlijk wat faalangst.
Bang om niet goed genoeg te zijn en er niet bij te horen.
Ik zette zelf de stap naar een psycholoog en ging yoga doen. Dat hielp al een heel stuk.
Hoe meer succeservaringen ik had, hoe zekerder ik me natuurlijk ging voelen.
Ik zette zelfs mijn eigen bedrijf op 5 jaar geleden. Het ging steeds beter en door de MatriXmethode heb ik weer veel oud zeer kunnen neutraliseren.
Ik ben voor mijn gevoel alweer een heel eind op weg maar merk dat ik nog steeds van slag kan raken van mensen waar ik me niet goed (genoeg) bij voel.  En ook trek ik mijn muur nog wel eens op. Niet alleen om negatieve emoties af te kaatsen maar ook positieve emoties worden dan niet doorgelaten. Genieten van het moment vind in onbeschrijfelijk moeilijk.
Hier wil ik mee aan de slag. Ik wil weer mijn eigen gevoel laten spreken en niet willen denken wat anderen ergens van vinden. Zijn wie ik ben. Ik had bijvoorbeeld een nieuwe banner ontworpen. Ik was er heel enthousiast over. Vervolgens ga ik de banner naar 3 personen sturen ter goedkeuring. Er kwamen wat opmerkingen. Sommige opmerkingen heb ik ook gedeeltelijk meegenomen maar op een gegeven moment dacht ik: “he Maaike, jij had hier een goed gevoel bij en werd er enthousiast van. Nu je deze opmerkingen leest wordt je weer onzeker. Volg nou eens gewoon je eigen gevoel. Het is jou bedrijf dus ook jouw banner!”

En dat was eigenlijk mijn eyeopener om weer op mijn intuïtie af te gaan.
Ik wordt nu gecoacht met de vrouwenkracht methode waarbij ik geconfronteerd ga worden met mijn overlevingsmechanismes en mijn niet ondersteunende patronen.
Ik heb nu alleen nog maar mijn intakegesprek gehad maar heb het gevoel dat het ook wel heftig kan gaan worden.
Maar goed. Alles voor het goede doel.
Ik zou het zonde vinden als ik niet voldoende kan genieten van mijn kinderen die nu nog klein zijn.

In mijn werk als voedingscoach voel ik me erg op mijn gemak. Maar ook hier zou ik denk ik nog meer gebruik kunnen maken van mijn intuïtie om klanten nog beter te coachen.
Dan zou het plaatje helemaal compleet zijn.
Ik ben heel benieuwd. Ik hou jullie op de hoogte.

Scroll naar boven