Ik kies voor mezelf!

Vorig weekend een weekend met de meiden naar Bremen geweest. In het mooie appartement waren 2 slaapkamers met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed in de woonkamer. Het is natuurlijk altijd gezellig om met een vriendin op een kamer te slapen maar ik weet uit ervaring dat ik gewoon niet kan slapen bij anderen op de kamer. Ik hoor alles, ik wil alles meekrijgen, als ik al in slaap val wordt ik wakker van elk kuchje en gedraai in bed. Geen succes.  Dus dit keer maakte ik eindelijk eens een goede verstandige keuze. Ik ging alleen slapen.

En wat ben ik blij met deze keuze geweest. Door de meditatie en het alleen liggen heb ik redelijk geslapen. Het uitslapen lukte zelfs een beetje. Tot 8.30. Dat is lang geleden met de kids.

Ik begin mijzelf eindelijk te accepteren hoe ik ben. Namelijk hooggevoelig. En dat klinkt meteen heel zwaar en zo wordt het door anderen ook vaak opgepakt. En ja het kan echt heel vervelend zijn en ik heb er ook heel lang tegen gevochten. Ik vond dat ik maar gewoon moest kunnen wat een ander ook kon. Maar dat was steeds meer vechten tegen mezelf. Ik ga nu gelukkig steeds meer kiezen voor wat mijn gevoel mij vertelt. En soms zijn dat niet de leukste keuzes en vind ik het soms oneerlijk. Maar dat is het ook met eten. Ik kan gewoon ook niet zoveel koolhydraten eten als de meeste andere mensen. Dat is oneerlijk maar heb ik ook moeten accepteren om op gewicht te kunnen blijven.
Ik krijg er uiteindelijk zoveel moois voor terug.  Ik voel me fitter, mobieler en zelfverzekerder.

Dus ik ben nu toe aan mijn volgende acceptatie. De hooggevoeligheid (en tegelijk mezelf) eindelijk omarmen in plaats van ertegen te vechten.
Ik weet zeker dat ik ook hier iets moois voor terug krijg.  Want hooggevoeligheid heeft zeker niet alleen nadelen. Het is eigenlijk een kwaliteit! Een kwaliteit die je moet leren inzetten. Meestal kan dit pas nadat je de nadelen hebt geaccepteerd. En voor mij is dat nu het moment. En daarmee denk ik aan de volgende spreuk:

Luister en volg je hart want dat klopt!

De titel van deze blog gaat trouwens hand in hand met de titel van mijn nieuwe coachingstraject wat ik samen met Elly aan het ontwikkelen ben. Namelijk: Ik kies mijn eigen weg!

Scroll naar boven